Kdz.Ereğli'de ayın 16 ve 17’sinde düzenlenen doğal gaz faturalarının bu ayın 6’sında kesildiğini belirten vatandaşlar tepki gösteriyor.

Konuya ilişkin ilgili firmanın irtibat telefonunu defalarca aradıklarını ancak ulaşamadıklarını belirten vatandaşlar konuya ilişkin tepkilerini şu sözlerle dile getiriyorlar:

“İlçemizde doğal gaz hizmeti veren AKSA (DERGAZ) firması bu güne kadar her ayın 16-17’sinde sayaçları okuyarak fatura düzenliyordu. Bu faturaların son ödemesi de o ayın 26-27’sine denk geliyordu.

En son 16 Mart 2020 tarihinde fatura düzenlenmişti. Aradan bir ay geçmeden (20 gün sonra) 6 Nisan 2020 tarihinde tekrar sayaçlar okunarak fatura düzenlendiğini gördük.

Konuya ilişkin bilgi almak için defalarca ilgili firmanın resmi telefonunu aramamıza rağmen cevap veren olmadı.

Yöneticisi olduğum apartmanımız 28 daireli merkezi sistem doğal gaz ısıtmalıdır. Apartmanımızda ikamet edenlerin büyük çoğunluğu emeklidir ve maaşlarını ay sonuna doğru almaktadır.

İlgili firmanın durup dururken sayaç okuma tarihini 10 gün önceye çekmiş olmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Sağlığımız açısından kendimizi karantinaya aldığımız bugünlerde firmanın keyfine göre fatura tarihini değiştirmesi apartman sakinlerimiz arasında olduğu gibi sosyal medyada da tepkiyle karşılanmıştır.

Bilgi almak için aradığımızda da muhatap bulamıyoruz. Bu durum bizler asçısından ilerleyen günlerde mağduriyet yaratacaktır.”

Vatandaşlar ayrıca konuyla ilişkili olarak, firmanın uyarılması ve fatura kesim tarihlerinin eskiden olduğu gibi her ayın 16-17’sinde düzenlenmesinin sağlanması için resmi kurumlara yazılı başvuru yaptıklarını ve dilekçe verdiklerini de belirttiler.