Gülüç-Kepez arasındaki karayolunun asfalt ve çevre düzenlemesi önceki alt yapı çalışmaları firma tarafından yürütülüyor. Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Candan, “Havaların da düzelmesi ile hızlanacak bu çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını ve vatandaşlarımızın özlemle beklediği karayoluna kavuşmasını umut ediyoruz” dedi.

 

Kdz.Ereğli’de defalarca dile getirilmesine rağmen bir türlü çözülemeyen Gülüç Köprüsü-Kepez arasındaki yol güzergahında alt yapı çalışmalarının başlaması kamuoyunda rahat bir nefes aldırdı.

 

CANDAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan’ın girişimleri ile neticelendirilen projede ihaleyi kazanan firma güzergahta alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Firmanın çalışmalarını yakından takip ettiklerini hatırlatan Milletvekili Prof.Dr.Candan, “Gülüç köprüsü ve Kepez arasındaki karayolunda alt yapının tamamlanması ile asfaltlama ve çevre düzenlemesine başlanacak. Uzun yıllardır vatandaşlarımız bu güzergahtaki trafik akışında ciddi rahatsızlıklar ile karşı karşıya kaldı. Kdz.Ereğli Belediyesi de alt yapı çalışmalarının daha hızlı bir şekilde yürütülebilmesi için destek veriyor. Havaların da düzelmesi ile hızlanacak bu çalışmaların kısa sürede tamamlanmasını ve vatandaşlarımızın özlemle beklediği karayoluna kavuşmasını umut ediyoruz” dedi.

 

“İŞİN BİTİŞ SÜRESİ VAR”

Projenin bitiş süresi bulunduğunu belirten Prof.Dr.Candan konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Vatandaşlarımızın biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. İhalesi yapılan projelerin bitiş süreleri vardır ve firmalar bitiş sürelerine kadar bu işi yapmakla yükümlüdür. Firma alt yapı çalışmalarının ardından asfaltlama ve çevre düzenlemesini yapacak ardından da yerin teslimini gerçekleştirecek. Biz bu işin biran önce tamamlanabilmesi için firma yöneticileri ile görüştük inşallah yer tesliminden önce bu işi tamamlayacağız”

 

BAŞKAN İNCELEMEDE BULUNMUŞTU

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal beraberinde başkan yardımcısı İbrahim Cöbek ve bazı belediye meclis üyeleri ile firma tarafından yürütülen alt yapı çalışmalarını yerinde incelemişti. Ankara İnşaat Firması Şantiye Şefi Cemil Üstün, yaklaşık 15 milyon TL’lik bir ödenek ile gerçekleştirileceğini belirttiği Gülüç köprüsü-Kepez karayolu projesinde alt yapı çalışmalarına başlandığını herhangi bir aksilik olmaması durumunda Mayıs ayı sonlarına doğru da asfaltlama çalışmalarına geçilebileceğini belirterek, “Milletvekilimiz Prof.Dr.Ercan Candan da konuyu oldukça yakından takip ediyor. Çalışmalar başladı, Ereğli Belediyesi de bu işlerin hızlanabilmesi için gerekli alt yapı desteğini bizlere sağlıyor, teşekkür ediyoruz” sözleri ile konuşmuştu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)