AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kdz.Ereğli'ye bağlı bazı köylerde muhtarlar ve vatandaşlar ile görüştü sorunları yerinde inceledi, çözümü için umutlu konuştu.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Prof.Dr.Ercan Candan, Kdz.Ereğli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinledi, çözümü konusunda mesajlar verdi. İlk olarak Milletvekili Candan, Kaptaş'a geçti, burada vatandaşlar ile görüştü dert dinledi.

 

BU YIL KIŞ YOĞUN GEÇTİ

Kaptaş ziyaretinin ardından Ormanlı Beldesi'ne geçen Candan'ı, CHP'li Belediye Başkanı Yaşar Sever, Ak Parti Ormanlı Belde Yönetimi ve kalabalık vatandaş topluluğu karşıladı. Candan ziyarette yaptığı konuşmasında, Seçimlerden önce verdiğimiz sözlerimizin konuşmalarımızın arkasındayız. Vatandaşlarımızı dinliyoruz sorunların çözümü konusunda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu yıl kış yoğun geçti, kar yağışları nedeniyle belirli yol güzergahlarında çeşitli sıkıntılar oldu.

 

BOZUK YOLLAR HAVALARIN

DÜZELMESİ İLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULACAK

Bunların hepsinin takibindeyiz, sorunları biliyoruz. Şuan bozuk yolların yapılabilmesi için havaların düzelmesini beklemekten başka çaremiz yok. Vatandaşlarımız burada biz milletin temsilcisiyiz, sorunlarınız, sıkıntılarınız ne ise lütfen söyleyin ve çözümü konusunda mücadeleyi birlikte edelim dedi.

 

İŞÇİMİZİN YANINDA OLDUK

Ziyaret sırasında HEMA Kandilli Kömür İşletmelerinde çalışan bazı işçilerin HEMA'da eylemde oldukları süre içerisinde kendisinin gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ederek, Sağolsun milletvekilimiz günlerce süren eylemimizde bizlerin yanında oldu, geldi yetkililer ile görüştü ve sorunun çözümüne katkı sağladı. Sendikalı olduk inşallah maaşlarımız ardından da sosyal haklarımız da da kazançlar elde edeceğiz dedi. Milletvekili Candan'da, Biz konuyu yakından takip ettik, sorunların çözümü için ne üzerimize düşüyorsa yapmaya çalıştık, Mecliste yoğun çalışmamıza rağmen sadece bu konuyu bildiğimiz için geldik gerek işçilerimiz ile gerek sendikamız ile gerekse işyeri ile görüştük. Umut ediyoruz ki sorunlar yavaş yavaş çözülüyor, sıkıntılar gideriliyor yanıtını verdi.

 

GÖÇEN YOLDA İNCELEME

Ormanlı Sinitli Mahallesi yol güzergahının bir bölümünde yaşayan toprak kayması nedeniyle tek şeride düşen yolda da incelemelerde bulunan Candan, AKP Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu'dan da bilgiler aldı. Daha sonra Kızılcapınar Köyü'ne geçen Milletvekili Candan ve beraberindeki heyet burada da Kızılcapınar köyü Muhtarı ve vatandaşları dinledi, köy kahvesinde sohbet etti.

 

KIZILCAPINAR'IN ARDINDAN SUBAŞI ZİYARETİ

Yaklaşık 30 dakika süren ziyaretin ardından bir sonraki durak Subaşı mevkisi oldu. Esnafı tek tek dolaşan Candan Subaşı'nda yaşayan vatandaşların yol sorunu ile karşılaştı. Yol probleminin çözümü için havaların düzelmesinin ardından çalışma başlatılacağı yönünde değerlendirmede bulunan Candan daha sonra beraberinde Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör ile halk dilinde Gözetleme tepesi olarak bilinen alanda yapılan kazı çalışmalarını inceledi, Başkan Güngör'den bilgi aldı. Milletvekili Candan daha sonra Kdz.Ereğli Öğretmenevi Hizmet binasında incelemelerde bulundu ardından da Kdz.Ereğli Yalı Caddesi'nin AKP Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri ile göçen bölümde hem esnafın hem de vatandaşların sorunlarını dinledi.

 

TESELLİMİZ CAN KAYBI YAŞANMADI

Candan burada gazetecilere yaptığı açıklamasında, Sayın Valimiz bize konu ile ilgili bilgiyi verdi. Kendilerine hassasiyet için teşekkür ediyorum. Afetten istenen yardımlar var gigrişimlerde bulunuldu inşallah sonuçlanır. Hiç kimse böyle bir olay yaşanmasını istemez. Bu tür olaylar yaşanıyor. Kdz.Ereğli Belediyesi'ne de halkımıza da esnafımıza da geçmiş olsun diyoruz. En büyük tesellimiz herhangi bir can kaybının yaşanmamasıdır. Bunlar bir şekilde çözülecek şeyler, zaten devlette bu işler için var. En kısa sürede bunlar çözüme kavuşacaktır biz üzerimize düşeni yapacağız.

 

KAR YAĞIŞI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Köylerimizde bozuk yolları gördük, heyelan geçirmiş alanlara baktık, Ankara'dan geldim Alaplı Büyüktekke Köyünde göçen yerler vardı onları gezdik Kaptaş'a geçtik oradan da Ormanlı'ya geçtik. Kar yağışları nedeniyle toprak zemininde gevşeme yaşandı. Bölge hakikaten ciddi yaralar aldı. Bizde mümkün olduğu kadar yerinde gördük Ankara'da gerekli girişimleri bulunarak çözme yoluna gideceğiz dedi.

Candan beraberinde AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Yöneticileri ile daha sonra Elpek Evini gezdi çeşitli ziyaretlerini sürdürdü.