Kdz. Ereğli'de hızla büyüyen otopark sorununa karşı çaresiz kalan vatandaşlar, trafik içinde halk otobüslerinin "yollar ve tüm duraklar bizim" anlayışı ile hareket etmelerinin önüne geçilmesini bekler iken, bu kez oto parklarında da aynı otobüsler tarafından işgal edildiğini görünce "yeter ya yeter, pes yani pes!" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Gazetemiz merkezini arayan vatandaşlar, Atatürk Anıtı'nın denize bakan yakasındaki otomobil parkının, birkaç tane halk otobüsü tarafından araçların  enine park edilerek kapatıldığını bildirdiler. Muhabirlerimizin fotoğrafla tespit ettiği işgale göre, pazar gününü fırsat bilen bazı halk otobüsü sahiplerinin, vatandaşın otomobillerini park ettikleri bu alanın tamamen kapattığı görüldü.

Gerek belediye yetkilililerinin, gerekse de halk otobüsü kooperatifi yöneticilerinin, bu yanlış ve haksız duruma müdahale ederek, vatandaşların hakkının gasp edilmemesi yönünde  otobüs sahiplerini uyarması ve bu gibi tepki toplayan durumlara sebep olmamaları yönünde uyarmaları bekleniyor.