12. Olağan Genel Kurulunda göreve seçilen Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu, Kaymakam İbrahim Çay’ı ziyaret etti.

 

“Yedi yaşında, doksan yaşında bayanlar parke çalışmalarında, diğer çalışmalarda bizzat çalıştıklarını görüyoruz. Bunu görüp de duygulanmamak, onu görüp de o köye yardım yapmamak imkansızdır”

 

“Sen, bu, şu ayrımı değil, hep beraber, kucaklayarak hareket ederseniz biz sizin yanınızdayız. Birlik beraberlik varsa, huzur varsa yapılmayacak şey yoktur. Köylerinizdeki garibanlara, yoksullara yönelik çalışmalar yapın, bizlere yardımcı olun. Devletimizin sosyal devlet olma amacı doğrultusunda son zamanlarda çok büyük yardımları var”

 

“Okullarımızın temizlik, onarım ve bakımını yeniden muhtarlarımız, okul müdürlerimizle gözden geçirelim. Yapılması gereken ne varsa biz size yardımcı olalım. Çünkü temiz bir ortamda hem eğitim verenler, hem eğitim alanlar için daha yararlı sonuçlar alırız”

 

“Şeffaf, hesap verilebilir olmakta yarar vardır. Her şeyi ben biliyorum değil, herkesin bir eksiği olabilir. Önemli olan eksikliği bilip gidermektir”

 

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği’nin yeni başkan ve yönetim kurulu üyeleri Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay’ı ziyaret etti.  Hedeflerinin taş üstüne taş koymak olduğunu ve muhtarlar ile işbirliği içerisinde vatandaşların taleplerine karşılık vermek için gece gündüz çalıştıklarını belirten Kaymakam İbrahim Çay açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“ÇUVALDIZI KENDİMİZE BATIRACAĞIZ”

Önemli olan taş üstüne taş konulmasıdır. Bunu yaparken de bizim köy muhtarlarımızdan beklentimiz köyümüz ve yöremizdeki birlik ve beraberliği sağlamaktır. Birlik ve beraberlik sağlandığında, köyde huzur olduğunda yapılmayacak denilen bir şey yoktur. Her zaman söylüyorum bir şey yapacaksak önce kendimiz yapacağız. Çuvaldızı kendimize, iğneyi başkasına batıracağız. Bunu sağladığımız zaman rahat hizmet yaparsınız.

 

“ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Köylerimizde görüyoruz. Yedi yaşında, doksan yaşında bayanlar parke çalışmalarında, diğer çalışmalarda bizzat çalıştıklarını görüyoruz. Bunu görüp de duygulanmamak, onu görüp de o köye yardım yapmamak imkansızdır. Onun için bizim amacımız verdiğimiz yardımların amacına ulaştığı takdirde biz mutlu oluruz. Dört yıldır burada hizmet yapıyoruz. Biz arkadaşımıza bir lira veriyorsak, arkadaşlarımız dört liralık hizmet yapmıştır. Köydeki birtakım hizmetlerin gelmesinin nedeni budur. Çalışmalarımız devam ediyor.

 

60 BİN METRE KARE PARKE VERDİK

Köylerimize geçen sene 60 bin metrekare parke verdik, ondan önceki sene 80 bin metrekare parke verdik. Şu anda da 20 bin metrekare parkeye yaklaştık. Ne yapıyoruz, çimentosunu biz veriyoruz birlikten, çalışma altyapı malzemelerini köy muhtarlarımız kendileri karışılıyorlar. Güzel bir şekilde hizmete devam ediyorlar. Bunun yanında geçen sene 65 bin torba da çimento verdik. Bunları verince, yerinde kullanıldığını görüyoruz, mutluluk duyuyoruz.

Şu masayı kaldıracaksak her beraber kaldıralım. Bunu yaptığımız müddetçe yapılmayacak şey yoktur.

 

“BİZ YANINIZDAYIZ”

Köyde özellikle birlik beraberliği sağlamak lazımdır. Sen, bu, şu ayrımı değil, hep beraber, kucaklayarak hareket ederseniz biz sizin yanınızdayız. Birlik beraberlik varsa, huzur varsa yapılmayacak şey yoktur. Bunu da dört yıldır köylerimizde gördük. Bu vesileyle daha önce çalışmış, bu seçimde seçilememiş veya kendi isteğiyle aday olmamış arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onların da gerçekten çalışmalarımıza büyük katkısı oldu.

 

“GARİBAN VE YOKSULA

YARDIMCI OLUN”

Köylerinizdeki garibanlara, yoksullara yönelik çalışmalar yapın, bizlere yardımcı olun. Devletimizin sosyal devlet olma amacı doğrultusunda son zamanlarda çok büyük yardımları var. Mesela evinde özürlü varsa ona bakan kişiye bakım ücreti veriyoruz. Artı, tekerlekli sandalye, akülü sandalye veriyoruz. Artık tekerlekli sandalye vermiyoruz, akülü sandalye veriyoruz. İnsanımız dışarıya çıksın, kendi özgür iradesiyle dolaşsın istiyoruz. Evi yıkıksa, sosyal güvencesi yoksa yer kendi tapusuysa ev de yapıyoruz. Şu anda onbeş evimiz devam ediyor. Onun dışında çocukların eğitim ve sağlık yardımları gibi bir sürü yardımı var devletimizin. Bunun yanında eşi ölmüş, hiç evlenmemiş bayanlarımıza maaş veriyoruz. Artı fakir, şartları tutan asker ailelerine yardım yapıyoruz.

 

“GERÇEK MAĞDURLARA ULAŞMALI”

Bizim istediğimiz yardımların yerine ulaşmasıdır hem de gerçek mağdurlara ulaşması. Bunu da sizler sağlayacaksınız. Çok kişi bize gelemiyor. Bunlara sizler, muhtarlar aracı olacak. Müracaatlarını yapıp yardım sağlayacaklar. Biz içeride yatarken, dışarıda aç, sefil kimse olmasın. Bu insanlara sahip çıkalım. Devletimizin şemsiyesi çok geniştir. Prefabrik ev yapıyoruz. Yeri hazırsa on beş yirmi gün içinde, en fazla bir ay içinde teslim ediyoruz. Artı vatandaş mağdurdur ama çok az geliri vardır. Ona da hayırsever vatandaşların katkısıyla yardım veriyoruz. Her alanda çevremizdeki garibana, fakire sahip çıkalım. Kız çocuklarının okuması için ne gerekiyorsa her zaman yanındayız.

 

“OKULLARA DİKKAT EDELİM”

Okullarımızın temizlik, onarım ve bakımını yeniden muhtarlarımız, okul müdürlerimizle gözden geçirelim. Yapılması gereken ne varsa biz size yardımcı olalım. Çünkü temiz bir ortamda hem eğitim verenler, hem eğitim alanlar için daha yararlı sonuçlar alırız. Okullarımızın fiziki mekanlarını yapalım, boyasını badanasını yapalım, gözden geçirelim. Öğrenciler hepimizin çocukları. Geleceğimizin teminatıdır. Onların iyi eğitim alması için, öğretmen arkadaşlarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim vermesi için elimizden geleni yapalım. Biz her zaman yanınızdayız. Bununla ilgili ihalelerimiz açıktır. Hangi yörede ne yapıyosak muhtarlarımızı çağırıyoruz, ihaleye muhtarlarımızı da çağırıyoruz. Gelin kardeşim görün kardeşim ne yapılacak, işinize sahip çıkın.

 

5 OKUL DOĞALGAZA DÖNÜŞÜYOR

Artık okulların bakımı da bize verildi. Dikmen, Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz, Nimet, Turgut Reis, Gazi ilkokul-ortaokulları olmak üzere beş tane okulumuzun kömürden doğalgaz dönüşüm ihalesi var. Okul müdürlerimizi, okul aile birliği başkanlarımızı çağırıyoruz. Gelin kardeşim ihalenizi takip edin diyoruz. Okul müdürü ve okul aile birliği okula ne yapıldığını bilsin. Takip etsinler. Şeffaf, hesap verilebilir olmakta yarar vardır. Her şeyi ben biliyorum değil, herkesin bir eksiği olabilir. Önemli olan eksikliği bilip gidermektir. Ben muhtarım, ben şuyum, ben buyum; kibir insanı mahveder. Herkesin görevi bellidir, imamın görevi bellidir, okul müdürünün görevi bellidir, muhtarın görevi bellidir. İmam ve Okul müdürü ihtiyar heyetinin tabii üyesidir. Birlik beraberlik içinde olmakta yarar vardır. Cami mi onarılacak, muhtar ve imam beraber.

 

“MUHTARLARA AYRIM YOK”

Parke yapımlarında köylülerimizin daha çok kullandığı yerlere öncelik tanıyalım. Okul yollarına, cami yollarına, sağlık ocaklarına, köy meydanlarına Pazar kurulan yerlere öncelik tanıyalım. Vatandaş ve çocuklarımızın gidip geldikleri yerlerde ayaklarını çamurdan keselim, ondan sonra diğer kısımlara geçerek çalışılabilir. Başarılar diliyorum. Her zaman beraberiz, ne gerekiyorsa yanınızdayız. Burada mahalle muhtarlarımızı ayrı görmüyoruz. Onlarla da hep beraberiz. Dilekçe verdiğinizde dilekçenizi takip edin sonuç böyle alınır. Çalışan muhtar varsa onun yanındayız. Ama çalışmayan muhtar varsa ona yardım etmeyiz, diğerinin hakkını ona geçirmeyiz. Çalıştığınız, birlik beraberlik olduğu müddetçe yapılmayacak şey yoktur”

 

 

“MUHTARLARIMIZ KAZANDI”

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç da Kaymakam İbrahim Çay’a desteklerinden ve hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek şunları söyledi: “Kongremiz çok güzel geçti, biz kazanmadık, bizler kazandık. Muhtarlarımız kazandı. Birlik beraberlik içinde, 133 muhtarımızla birlikte, sizinle birlikte tüm muhtarlarımızı kucaklayıp, sizin desteğinizle hep beraber çalışacağız. Yasalar çerçevesinde bizi kucaklarsanız daha başarılı olacağımıza inanıyorum”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)