Kdz. Ereğli’de yaşanan görüntü kirliliği ilçenin tüm alanlarının reklam panoları ile işgaliyle devam ederken, hastane kavşağında görüş açısı da sıfırlandı. Bu alandaki reklam panolarının kaldırılmasını isteyen vatandaşlar “Bir can yanmadan bu tabelalar sökülmeli” sözleriyle yetkililere sesleniyorlar.

 

Çağdaş belediyecilik hizmetlerinin en başında geliyor görüntü ve ses kirliliği ile mücadele. Bu iki kirlenmeye karşı alınan önlemler ile kentler de gürültü kontrolleri yapılabilirken, tabela ve reklam panolarında da estetiğe dikkat ediliyor. 

 

Çağdaş hizmet bunulan belediyelerde, düğün konvoyları başta olmak üzere havalı kornalara yasaklar getirilerek toplum sağlığı korunurken, tabela kirliliğinin yarattığı olumsuzluklar da belediye meclislerinde görüşülerek önlemler alınıyor. Kdz. Ereğli Belediye meclisi de, yıllar önce aldığı tabela kirliliği ile mücadele çerçevesinde, Ereğli-Alaplı sahil yolunda ve deniz tarafındaki tabelaların sökülmesini karar altına almıştı. 

 

Bu karar çerçevesinde adı geçen yolun deniz tarafındaki tabelalar sökülmüştü. Son dönemde bir iki tabela monte edilerek delinen yasak konusunda denetim görevi yapanların ihmali dikkatlerden kaçmaz iken, ilçe merkezinde de numaralı sisteme geçilmesi konusunda alınan meclis kararı ise uygulanmadı. 

 

Ereğli’de son birkaç yıl içinde kentin her boş noktasına yerleştirilen reklam tabelalarının yarattığı kirlilik trafik akışını da tehlike altına düşürüyor. Örnek olarak Hastane kavşağında iki yönü birden kapatan reklam tabelası bu güzergahta dönüş yapan araçları tehlikeye düşürüyor. 

 

Konuyla ilgili gazetemiz haber merkezini arayan vatandaşlar “Can mı reklam tabelası mı önemli. Bir can yanmadan bu tabelalar derhal sökülmeli” sözleriyle yetkilileri uyarırken, denetim konusunda daha hassas olunması isteniyor.

 

Bilindiği gibi; aynı reklam tabelası konulduğunda, belediyenin ‘Hastane sokağı’ tabelası da reklam tabelasının arkasında bırakılmıştı. Bu komiklik yaratan durum gazetemiz muhabirleri tarafından fotoğraflanıp haber yayımlandığında, reklam tabelası değil belediyenin sokak tabelası sökülmüştü. 

 

(Haber Merkezi)