AKP Zonguldak İl Başkanlığı, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e sert tepki gösterdi.

 

Zonguldak Belediyesi’nin basiretsiz ve gösterişe meraklı hizmet anlayışı nedeniyle ortaya çıkan ihmal ve alınmayan tedbirlerin vatandaşların can ve mal kaybı tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığı belirtilen yazılı açıklamada şu görüşler yer aldı:

 

“2 HAFTADIR TRAFİĞE KAPALI”

Yaşanan acı olaylardan ders çıkarmayan Zonguldak Belediyesi aynı ihmallere devam etmektedir.  Bunlardan biri de Ankara Köprüsü olarak bilinen ve şehir merkezi ile Çaydamar ve Karaelmas bağlantısını sağlayan tarihi köprüdür. Uzun zamandır uyarı veren, Ankara Köprüsü yanlış ve bilinçsiz tamirat sonrasında beton kamyonun çarpması sonucu kullanılmaz hale gelmiş ve yaklaşık iki haftadır trafiğe kapalıdır.  Her şeyi ‘yapacağız, halledeceğiz’ sözleriyle geçiştiren kentin Belediye Başkanı  Sayın Muharrem Akdemir ve yönetimi suçu başkalarına atarak geçiştirmek yoluna gitmektedir. Burada yaşanan tehlikeyi göz ardı eden, 2 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Pazar yeri faciasına neden olan anlayıştan başkası değil. Burada yaşanan tehlikeyi göz ardı edenler, Fevkani Köprüsü’nün taşıdığı riske rağmen sorunu geçiştirenlerden başkası değil.

 

“BELEDİYE BAŞKANI ACİZ DURUMDA”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, sorunlarla mücadele adına sorunlardan kaçma yoluna gitmektedir. İş bilmezlikleriyle Zonguldak’a zaman kaybettiren bu anlayışın en büyük sermayeleri bahanedir. Ankara Köprüsü’de bunlardan sadece birisidir. Köprünün kapalı olması nedeniyle vatandaşlarımız mağdur edilmekte ve günübirlik çözümlerle sorunlar geçiştirilmeye çalışılmaktadır. Oysa 2007-2008 yıllarında projelendirilmiş kavşak ve köprü burada ki sorunu ortadan kaldırdığı gibi Ankara Köprüsü tarihi miras olarak korunacak ve sadece yayaların kullanılabileceği hale getirilecekti. Bunlar yapılmadığı için tarihi Ankara Köprüsü şehir trafiğinin işleyişi açısından önemli bir işlev görmektedir. Asıl sorumluluğu olan işleri yapmaktan aciz durumdaki belediye başkanımızı, yandaşlarının cebini doldurmak adına havuz, şelale, ışıklandırma gibi fuzuli işler yaparak halkımızın soyulmasına çanak tutmaktan vazgeçip acilen çözülmesi gereken sorunların üzerine gitmeye davet ediyoruz”