Kdz. Ereğli'de elektrik sorunu vatandaşı canından bezdirdi.

İlçe merkezi, belde ve bağlı köylerde pek çok bölgede yaşanan elektrik kesintileri vatandaşları çaresiz bıraktı.

Isınma sorunu ile de karşı karşıya kalan vatandaşlar tepkilerini sosyal paylaşım adreslerinden gösteriyor.

Evlerinde hastası, yaşlısı, bebeği, çocuğu olanlar, elektronik eşyaları arıza yapanlar, son gelen zamların ardından faturalara isyan eden vatandaşlar ilçe genelindeki yetkilileri de duyarsızlıkla suçluyor.

Sosyal paylaşım adreslerinde vatandaşların tepkileri şu şekilde:

YAKUP OKUMUŞOĞLU:

Başkent Elektrik/Enerjisa’ya..Başkent EDAŞ

Hava muhalefeti filan.. ama sizin göreviniz hava muhalefetini, karı kışı da planlayarak elektriği sürekli ve düzenli vermek! Dağıtım lisansınız bunları kapsar. Gerekli yatırımı yapmayıp kış gelince hava muhalefetine sığınamazsın! Verdiğin elektriği bedava da vermiyor,halktan mal ettiğinin 3-5 kat fazlası ile alıyorsun! Özelleştirmenin mantığı da sözde kaliteli hizmet sunulmasıydı. Bunun üzerinden kamu hizmeti size verildi. Ama sizler bu hizmeti veremiyorsunuz! Her kış aynı gerekçeleri sunup sorumluluğu havaya, suya atamazsınız. Yazın yatıp kışın hava muhalefetine sığınmanızı özür olarak kabul etmiyorum.

YAVUZ AKÇAKESE

İki günden beri kesik olan elektrikler gerçekten kabak tadı verdi. Millet soğuktan kırıldı. Yeter artık.

RECEP YAMAN

Anlayışımız için teşekkür ediyorlar,çok çalışıyorlar mış,hadi sağlam sağlıklı bireyler idare ederde yaşlısı var, hastası var bebeği çocuğu var kar yağışının olacağı 10 gün önceden bangır bangır söylendi İHMAL VAR İHMAL ben hakkımı helal etmiyorum sizi bilmem.

MUSTAFA TEMEL

Arkadaşlar denetim yok biz danişmatlı dedeler yunuslu yaz boyunca 1 gün var bir yoktu elektrikler sorduğumuzda bakım yapılıyor külliyen yalan şimdi hiç yok

AHMET ÇIKAR

Sabah 4'te kesilen elektrik şahsi uğraşlarımız sonucu yeni gelmiştir. Ne diyeceğimi bilemiyorum.

OĞUZ GÜVEN

Ereğli'nin idarecileri devlet büyükleri nerde ne iş yapar acaba?

DENİZ ERESES

Ben sobayı tekrar kurdum enerjisa sen bak dalgana

MUHTEREM ERSOY

Lafın kısası sözün özü. Ereğli'nin köyleri enerji konusunda büyük bir yatırım gerektiriyor. Köy ayrımı yapılmaksın .

MEHMET ASLAN

Ben iki yıl bağırdım istenmeyen muhtar ilan edildim destek veren muhtar sayısı 10 u geçmedi ben bağırdım yatırımı başkası aldı,ne desem boş bu ülkede hak aramayı muhalif olmak olarak görmek yanlışların başında geliyor diye düşünüyorum, selamlarımla.

KURTULUŞ AYYILDIZ

Valla açacam birazdan bayramlık ağzımı inecem sokağa ne makam tanıyacam ne kurum!!!

Yahu 12 saattir elektrik yok çoluk çocuk perişan !!!

Ya sabır çekiyprum!!!

Nerede bu kentin mülki amiri hani kriz masanız!!

Yönettiğiniz kentten bi habersiniz vesselam!!!

Ne bir açıklama var ne de başka bir şey!!!

HÜSEYİN ORHAN

Kesin ve net bilgi; Zonguldak bölgesinde enerji hatlarına ve trafolara gereken yatırım yapılmadığı için 2 yıldır sistem çöküyor! Yatırımı ise hükümet yapıyor! Bölgemizdeki siyasetçilerin başarısızlığını yazdığımızda da biz kötü ve muhalif gazeteci oluyoruz!

Yazıklar olsun size be!

AYKUT ATEŞ

Bölgemizde yoğun kar yağışının üzerine bir de elektrik kesintisi problemi eklendi. Ereğli ve Alaplı'da şehir merkezinde dahi bir çok noktada 12 saatten fazladır elektrik kesintisi yaşanıyor. Bu ısınma ve susuzluk problemini de beraberinde getiriyor.

Özellikle ailesinde yaşlı ve çocuk olanlar daha da büyük sıkıntı altında...

Hatırlayanlar için geçtiğimiz yıl da benzer bir şekilde 10 günden fazla yaşanmıştı bu konu.

Canlı yayınlar yapmıştık. Yüzlerce mesaj paylaşılmış onlarca haber yapılmıştı.

Şu ana dek henüz Zonguldak Valiliği, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı ve Karadeniz Ereğli Belediyesi sosyal medya hesaplarında kısa da olsa bir bilgilendirme mesaji yok. Doğrudan olmasa da bu konuda insanları rahatlatacak küçük bir bilgi dahi yok.. hangi nedenden? ne zamna gelecek? Kocaman bir sessizlik..

Aşağıda TBMM 27. Dönem Zonguldak Milletvekilllerinin isimlerini parti ismi gözetmeden paylaşıyorum. Büyük bir ihtimalle bu konuyla ilgili onların da henüz haberi yok.

Cami konusundaki tartışma netleşti ise, bir zahmet bu konuyla da ilgilenmeleri oy açısından olmasa bile vatandaşların sağlığı açısından önem arz edeceğine inanıyorum;

- Polat Türkmen

- Ahmet Çolakoğlu

- Hamdi Uçar

- Ünal Demirtaş

- Deniz Yavuzyılmaz

Konuyla ilgili;

- Enerjisa yı Başkent EDAŞ ı göreve davet ediyorum.

- Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerini ve Bakan Fatih Yılmaz'ı durumu yakından takip etmesini rica ediyorum.

TANJU İLKE

Kesinlikle hakkımızı helal etmiyoruz. Sen hiç bir yatırım yapma. Yazdan bakım ve kontrollerini yapma. Bütün muhtarlar sorunlu direkleri ve ağaçların değdiği telleri, sıkıntılı trafolar bildirsin. Normal havalarda planlama yapma. Yok olumsuz hava koşulları savunmasının arkasına sığın. Yok öyle yağma. Yüzde 125 zamlı elektrik faturası kes. Ondan sonra da mesaj at. Özür dile. Buz gibi evde diyaliz hastaları sizin elektriği şebekeye vermenizi beklesin. Her kış aynı hikaye. Yetti artık yahu. İş yapın. İş yapıyormuş gibi de sitenize müzikli video koymayın. Komik olmayın

TURAN ERBAY

Merak ediyorum bu Enerjisa'yı denetleyen bir kurum yokmu. Adamlar milletin anasını ağlattı. Bir tane yetkili çıkıpta "ne oluyor kardeşim" demiyor.

RECEP AKKAYA

Millette sabır kalmadı. Ereğli, bugün yine BEDAŞ yöneticileri ve siyasilerin kulaklarını çınlattı. Nasıl bir çınlama olduğu malum. Vatandaşı mağdur eden zihniyetler, inşallah aynı mağduriyetleri yaşarlar.

GÖKHAN YILDIZ

Yavşak Enerji SA Zam Yaparken iyi Bedavadan kazanıyorsun Bu direklerin bakımını neden yazın yapmıyorsun Millet Donuyor Soğuktan Telekom da aynısı.