Zonguldak Türk Ocağı Başkanı Erol Şeref,  Hakkari Yüksekova da eli kanlı terör örgütü pkk'lı teröristler tarafından güpegündüz ilçe merkezinde 3 Mehmetçiğimizin şehit edildiğini belirterek, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başısağolsun” dedi.

 

Erol Şeref yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bu hadiseler göstermiştir ki ülkemiz bir milli felakete doğru sürüklenmektedir
Devleti yönetenlerin milletimizin milli hassasiyetlerine rağmen 'çözüm projesi' uygulamalarıyla teröristlere taviz vermeye devam etmesi ve onları şımartması tam bir aymazlıktır. Özellikle doğu ve güneydoğudaki şehirlerimizde bayrağımız indirilmekte, yollar kesilmekte, ,insanlar kaçırılmakta, okul binaları, şantiyeler ve araçlar yakılmaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak olan devlet buralarda aciz duruma düşürülmüş, vatandaşın devlete olan güveni sarsılmıştır.

Ülkemizi yöneten yetkililerin ve siyasi iradenin ' Ben bu yola baş koydum, hayatımı koydum çözüm süreci devam edecektir' mealindeki sözler yerine inadı bırakıp hiç olmazsa son bir kaç yılın tespitini tahlilini ve sonuçlarını masaya yatırıp yapılan yanlıştan derhal dönmeleri ülkemiz ve milletimiz menfaati için şart olmuştur.

Devletin gücü çağdaş ve ileri devletlerde olduğu gibi gösterilmelidir vatandaşın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Bölücü terör örgütüyle müzakere yerine mücadele ile terör örgütüne anladığı dilden cevap verilmelidir.” (Haber Merkezi)