Alaplı Aşağıdoğancılar Köyü'ne bağlı Tekke Mahallesi karşısındaki Belediye sınırları dışında kalan 10 hanelik yerleşim alanının sakinleri, Alaplı Belediyesi'nin su hattı çalışmasıyla, 15 yıldır çektiği susuzluktan  kurtuldu.

 

Hane sakinlerini bu mutlu gününde Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu da yalnız bırakmadı. Köy Muhtarı Rahmi Yapar ile birlikte su vanalarını açan Çimenoğlu'nu, hane sakinleri, evlerinin bahçesinde ağırladı. Vatandaşlar Nihayet, biz de musluktan akan suyu gördük. Bugüne kadar su ihtiyacımızı, tulumbalarla su kuyularından karşılıyorduk. Bize bu huzmetin ulaşmasını sağlayan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Belediye çalışanlarıyla, diğer emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. dediler.

Köy Muhtarı Rahmi Yapar da, çok önemli bir sorunun çözüme kavuşturulmasındaki katkılarından dolayı Başkan Çimenoğlu ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

MUTLUYUZ

 

Nevzat Çimenoğlu, suyun insan yaşamı için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Belediye sınırlarımız dışında da olsa, bu insanlarımızın su gibi, insan yaşamının en temel ihtiyacı olan taleplerine duyarsız kalamazdık. dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

 

 Burası, belediyemizin sorumluluk alanı dışında kalan, Aşağıdoğancılar Köyü'ne bağlı bir yerleşim alanı. Burada yaklaşık 10 hane var ve burası daha önce suyunu kuyulardan tedarik ediyordu. Kuyulardaki su da çeşitli nedenlerden dolayı kesilince bu bölge tamamen susuz kalmış. Bu bölgedeki insanlar, kendilerine su verilmesi için bize başvurdular. Elbette, su hayati bir ihtiyaç maddesi olduğu için bu talebe duyarsız kalamazdık. Taleplerine olumlu yanıt verdik ve Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü'ne talimat vermek suretiyle bu insanlarımızın bu sorununun çözülmesini istedik. Köy Muhtarımız Sayın Rahmi Yapar ve Sayın Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'ın da girişimleri ve katkılarıyla Özel İdare Müdürlüğü'nden boru ve iş makinesinin temin edilmesinin ardından Belediyemiz ekiplerince borular döşenerek ev bağlantıları yapıldı ve bu insanlarımız 15 yıllık bir sıkıntının ardından suya kavuştu. Su insan hayatının olmazsa olmazlarından biridir. Bu nedenle biz Alaplı Belediyesi olarak, bu insanların böylesine önemli bir sorununu çözüme kavuşturduğumuz için mutluyuz. Buradaki insanlarımız, tüm Alaplı'daki insanlar gibi Dünya Sağlık Örgütü'nün  belirlediği standartlarda su kullandıkları için ayrıca şanslı. İlçemizin suyu, Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği standartlardadır. Nitekim biz Alaplı Belediyesi olarak, İl Sağlık Müdürlüğü'nce ilçemizdeki değişik noktalardan alınan su numunelerinin laboratuvar sonuçlarını basın yoluyla ve internet sitemiz vasıtasıyla ilan etmek suretiyle halkımızla paylaşıyoruz. Zonguldak'taki 31 belediye içinde, musluktan alınan su numunelerinin sonuçlarını açıklayan tek belediyeyiz. Biz suyumuza güveniyoruz; bizim suyumuz sağlıklı, temiz ve içilebilir bir sudur. İlçemizdeki insanlar, böyle bir su içtikleri için de gayet şanslıdırlar. Ben bu hizmetin hem Aşağıdoğancılar Köyümüze, hem evlerine su bağlantısı yapılan vatandaşlarımıza, hem de ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aşağıdoğancılar Köyü Muhtarı ve Alaplı Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Rahmi Yapar'ı da köyünün sorunlarına duyarlılığından dolayı kutluyorum. Kendisi, sevilen, sayılan çalışkan bir arkadaşımız.

 

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Aşağıdoğancılar Köyü Muhtarı Rahmi Yapar da, hizmetin ulaştırılmasına katıklarından dolayı Alaplı Belediyesi'ne teşekkür ederek şöyle dedi:

Köyümüzün Tekke Mahallesi karşısında bulunan  10 hanelik yerleşim alanında yaklaşık 15 yıldan bu yana su yoktu. Burada hane sakinleri, el tulumbasıyla su basmak suretiyle bugüne kadar su ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Biz Sayın Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'a mağduriyetimizi ilettik; sağ olsun sayın Kaymakamımız da Özel İdare Müdürlüğü vasıtasıyla, su hattı için gerekli olan borunun temin edilmesini sağladılar. Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Çimenoğlu da, bizim talebimizi geri çevirmeyerek, işçisiyle, makinesiyle yardımcı olarak su hattının döşenmesini ve hattın evlere bağlanmasını sağladı. Kendisine teşekkür ediyoruz; biz bize hizmet edeni her zaman başımıza taç ederiz. Sayın Belediye Başkanımıza, köyüm ve buradaki hane sakinleri adına bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

 

BÜYÜK BİR SIKINTIDAN KURTULDUK

 

Hane sakinlerinden Şükrü Demirer de, kendilerini su gibi çok önemli bir sıkıntıdan kurtardıkları için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç ve ve Köy Muhtarı Rahmi Yapar'a teşekkür ederek, Yaklaşık 15 yıldır kuyu suyu içiyorduk, şimdi musluktan su içiyoruz. Yıllardır çektiğimiz sıkıntıdan kurtulduk. Bu bizim için çok anlamlı ve önemli bir hizmet. Belediye Başkanımıza duyarlılığından dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. dedi.