Hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düşmesiyle birlikte hastalanan ya da hastalanmak istemeyen Zonguldaklılar aktarlara koştu.
Bu yıl kış mevsiminin çetin geçmesi nedeniyle baş gösteren hastalıklara vatandaşlar kendince çözümler üretmeye çalışıyor. Doktora giden vatandaşlar, ilaçların yetersiz olduğunu düşünerek, aktarlara hücum ediyor. Lokman Baharatçı sahibi Tahir Buyurucu, vatandaşların bu mevsimde kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini söyleyerek, Zonguldaklılar, bu mevsimlerde bize müracaat ediyor. Biz de kendi karışımlarımızı ve bitkileri müşterilerimize sunuyoruz. Bu mevsimde soğuk algınlığı, bronşit gibi hastalıklar yoğunlaştığı için müşterilerimiz şifa için bize müracaat ediyor. Eskiden müşterilerimiz doğrudan bize gelirken şimdi önce doktora gidiyor, sonra yine bize geliyor. Bu nedenle bu bizi sevindiriyor dedi.
BİTKİSEL
ÇAYLAR REVAÇTA
Buyurucu, bitkisel çayların revaçta olduğunu söyleyerek, Ihlamur, tarçın, zencefil, zerdeçal, ebegümeci, hatmi çiçeği, karanfil ve daha çok çeşitte çaylar satıyoruz. Müşterilerimizin talepleri genellikle bu çaylara oluyor. Soğuk algınlığına ve bronşite yakalananlara da arı sütü, bal polen, hakiki kara kovan balı ve özel karışımlar tavsiye ediyoruz. Müşterilerimizin her koşulda bağışıklık sistemlerini güçlendirmesi için kış meyvelerini sık sık tüketmeleri gerekir dedi.