Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Uzunkum Caddesi üzerindeki sahil kenarına spor parkının yapımının sürdüğünü söyledi.




Konuya ilişkin Kdz.Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklama şu şekilde: Yapılan parkta incelemelerde bulunan Başkan Uysal'ın ilçenin ihtiyacına göre düzenlenen parkın 4 bin metrekarelik bir alana kurulduğunu vurgularken, parkın deniz kenarında olması nedeniyle dev dalgalara karşı dalgakıranla parkın güvenliğinin sağlandığını ifade etti. Projenin yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağını belirten Başkan Uysal, “Spor Parkı Projesi’nde alan kodlaması ve dalgakıran yapımının ardından temelini attık ve parkı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Parkımızın bünyesinde mini golf platformu, mini futbol alanı, sentetik buz pisti, tırmanma, kay-kay alanı, koşu ve yürüyüş parkurunun yanı sıra büfe, tuvaletler, bebek bakım odası ve oturma alanları bulunacak. Parkımız 7'den 70'e toplumun her kesiminin ve ailelerin buluşma noktası olacak. Ülke genelinde nadir sayıda bulunan böylesi bir projenin ilçemize ayrı bir renk katacağına inanıyorum” dedi. Başkan Uysal, spor parkını Haziran ayına kadar tamamlayıp hizmete açmayı planladıklarını anlattı.

 

VATANDAŞTAN TEPKİ

Öte yandan sahil güzergahında gerek yürüyüş yapan gerekse Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na işe giriş çıkış için bu yolu kullanan vatandaşlar inşaat alanındaki yaya yolun malzeme ile doldurulmasına tepki gösterdi. Yürüyüş yolunun bu şekilde kullanılmasının doğru olmadığını belirten vatandaşlar, "Sayın Başkanımız güzel ziyaret etmiş, incelemiş. Yaya yolunu nasıl doldurulduğunu da gösterselerdi. Vatandaşlar bu noktada mağdur edildi. Başkanımızdan bu sorunun çözümünü ve yürüyüş yolundaki malzemelerin kaldırılmasını istiyoruz" dediler.