Ereğli Kaymakamlığı ve Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Bağlık Polis Merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki meşalelerle marşlar eşliğinde Devrim Bulvarı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Yaklaşık 5 binin üzerinde katılımın olduğu etkinlikte, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerler ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler vatandaşların alkışlarını aldı.


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutlamanın heyecanını, coşkusunu ve onurunu yaşadıklarını belirterek, "Bizler her türlü yokluğa, imkansızlıklara rağmen, hiçbir zaman kendimizi, özgüvenimizi kaybetmeden, bağımsızlığımızın müdahalesine müsaade etmeden, istiklal harbini kazanarak zaferle noktalamış bir Cumhuriyetin çocuklarıyız, evlatlarıyız" dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkede FETÖ'nün hain darbe girişimine, vatandaşların silahların önüne yatarak karşı çıktığını anlatan Uysal şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ hain girişiminde o gece sokağa çıkan silahların önüne yatan bir milletiz. Bizler kahramanlık destanı yazan bir milletiz. Herşeye rağmen o gece olduğu gibi bu ülkeyi içten de dıştan da bölemeyecekleri mesajı vermiş bir ülkenin evlatlarıyız. Bizler bu milletin ortak değeri olan cumhuriyetimizi korumak ve yaşatmak ve millet olarak ülkemizi geleceği için çok çalışmak ve Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi muassır medeniyetlerin ötesine çıkmak için el birliği ile çalışmamız lazım"

Yürüyüşe, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)