Çaycuma’da taksicilik yapan İbrahim Bakıroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla bir günlük kazancını Mehmetçik Vakfı'na bağışlama kararı aldı. İlçedeki şehit ailelerine ücretsiz hizmet veren Bakıroğlu, taksisine "Sana secde eden ordularına yenilgi gösterme Allah'ım" yazısının bulunduğu fotoğrafın yanı sıra "Bugünkü kazancımız Afrin Zeytin Dalı Operasyonu'na katılan Mehmetçik için" ilanını astı.

 

“MORAL VE MOTİVASYON OLACAK”

Bakıroğlu, yaptığı açıklamada, herkesin elinden geldiğince bu harekata destek olması gerektiğini söyledi. Kendisinin az da olsa bu operasyonlara katkıda bulunmak istediğini, şehit ailelerini her zaman ücretsiz taşıdığını ifade eden Bakıroğlu, şöyle konuştu: "Ben taksici esnafıyım. Şehit ailelerini ücretsiz taşıma kampanyam devam ediyor. Afrin için de kampanya başlattım. Akşam haberleri izlediğimizde oradaki yaşanan zorlukları görüyoruz. Ben de orada yapılan operasyonlara destek olmayı düşündüm. Aklıma bu fikir geldi. Bu uygulamayı başlatarak bir günlük gelirimi Afrin'de görev yapan Mehmetçiğimize bağışlamayı düşündüm. Kampanyayı da bir hafta öncesinden otomobilime ilanlar yapıştırarak başlattım. Vatandaşlar da bu fikrime saygı gösterdi."

Bakıroğlu, kendisi gibi ülke genelinde imkanı olan tüm esnafa Afrin'de görev yapan Mehmetçiğe katkı sağlama çağrısında bulunarak, bu desteklerin Mehmetçiğe moral ve motivasyon olacağını sözlerine ekledi.