Kamu Personel Seçme Sınavı maratonu, "Genel Kültür-Genel Yetenek" ve "Eğitim Bilimleri" oturumuyla başladı.

Zonguldak'ta gerçekleştirilen sınava Kdz.Ereğli'den de çok sayıda kişi katıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren yola çıkan sınava girecek adaylar ve aileleri sınavın Kdz.Ereğli'de yapılmamasına tepki gösterdi.

Çok sayıda kişi sosyal medya hesaplarından Kdz.Ereğli'nin sahipsizliğine dikkati çeken mesajlar paylaştı.

Bazı mesajlar şu şekilde:

"Lafa gelince ceplerini ve yandaşlarını doyurmaktan başka bir halta yaramayan siyasetçiler bu sınavları yoğunluk durumuna göre ilçeye aldıracaklarını süslü cümleler ile para ile besledikleri basın mensubu aracılıyla halka duyurmuşlardı."

"Bu gün sabah Ereğli̇-Zonguldak yolundaki bitmeyen çalışmalar! nedeniyle oluşan kuyruğu yukardan bir çekseydiler ne anlatmak istediğimi anlardılar. Zonguldak şehiriçi trafiği zaten içler acısı. Bu kadar sitresi bu kadar insana yaşatmaya ne hakkınız var. Ereğli’den gelip te sınava giremeyen belki 50’ye yakın öğrenci olmuştur bugün"

"İnanılır gibi değil Zonguldak yolu tamamlandı dediler yolda her noktada çalışma var. Ne olacak bu Ereğli'nin hali?"

"Çocuğumuzu zor yetiştirdik, yetkililere sesleniyoruz, hani bu sınavlar Ereğli'de yapılacaktı."

"Alaplı ve Ereğli sınavlarını Ereğli'de bir sürü okul var yapılabilirdi, vatandaşı sabahın erken saatlerinden itibaren yollara diktiler ya"

"Mikrofon verin atıp tutsunlar"

“Trafik polisiminizin, sıkışık kozlu zonguldak yolunda, çalışmaması yüzünden bi çok kişi trafik sıkışıklığından, sınava giremedi.. EREĞLİ ZONGULDAK YOLUNDAKİ YOL ÇALIŞMASI BUGÜN İÇİN DURDURALAMAZ MIYDI.. KOZLUDAN ZONGULDAĞA 1 SAATTE GELDİK.. TRAFİK POLİSİ 1 TANE GÖRDÜM YOLDA, ODDA TARAFİĞİ AÇACAĞINA YOLUN ORTASINA PARKETMİŞ TELEFONUYLA OYNUYORDU... 10.15 GEÇE BAŞLAYAN SINAVA, Bİ ŞEHRİN İYİ YÖNETİLEMEMESİNDEN DOLAYI, 10.1 GEÇE ALINMADIK.. ÇOK BAŞINIZ AĞRIYCAK... ÇOK.. Bİ GÜN YOL ÇALIŞMASI YAPMAYIN!!!”