Devrek'te engelliler adına kimliği belirsiz insanların yardım topladığına dikkat çeken Devrek Bedensel Engellilere Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, vatandaşları uyardı.
Başkan Malkoç, Son günlerde ilçemiz sınırlarında dışarıdan gelen bir takım insanlar kendilerini engelliler derneği üyesi olarak tanıtıp, bazı tanınmış isimleri de izinsizce referans olarak kullanarak yardım toplamaktadırlar. Sadece kağıt üzerinde var olan dernek üyeleri tarafından toplanan yardımlar hiçbir şekilde engelli vatandaşlarımıza ulaşmamaktadır. Sadece duyarlı ve yardımsever Devrek halkımızın bu hassasiyetinden faydalanmak üzere yapılan bu eyleme halkımızın itibar etmemesi ve görüldükleri yerlerde emniyet güçlerine bildirmeleri en büyük isteğimizdir dedi ÖMSS sonucunda başarılı olan engelliler içinde bir hatırlatma yapan Malkoç, sözlerine şöyle devam etti:   Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2012 Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Bu amaçla hazırlanan 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında ÖSYM'nin  www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak olan Kılavuzda, İlköğretim/ ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadrolar yer alacaktır. Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için, 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS'ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması, kura usulü yapılacak yerleştirme için başvuru yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar tercihlerini, 11-20 Temmuz 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.
ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacağı akıllardan çıkmamalıdır. 2012-ÖMSS/KURA ile Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzuna göre yapılacak yerleştirmeye başvuracak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri ve belirtilen süre zarfında başvurularını yapmaları gerekmektedir. Tüm engellilerimize şimdiden hayırlı olmasını diler, yeni iş ve hayatlarında başarılar dileriz.