İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda vatandaşları rahatsız eden abart egzozlarla ilişkin etkili denetimler Zonguldak il genelinde de başladı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, vatandaşı canından bezdiren abart egzozlara ilişkin sosyal paylaşım adresinden açıklamada bulundu.

"Gürültücülük adeta salgın bir hastalık gibi" ifadelerine yer veren Turanlı, Zonguldak'ta abart egzozlara ilişkin denetimlerin yoğunlaştırılacağını duyurdu.

2017 Yılının ilk 8 ayında 81 abartı egzoza işlem yapıldığını bu yılın ilk 8 ayında ise bu rakamın 185'e çıkardığını vurgulayan Turanlı'nın paylaşımı şu şekilde:

"Gürültücülük adeta salgın bir hastalık gibi. Önleyici hekimliğe özel bir reçeteye ihtiyaç var. Gürültü müptelalarına yönelik çalışmalara daha da yoğunlaşacağız"

Kdz.Ereğli'de özellikle yarış motosikletlerinin oluşturduğu gürültü kirliliği büyük tepki çekiyor. Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekiplerinin aldıkları pek çok önlem ve denetime rağmen yakalanamayan duyarsız sürücülere ise her noktadan büyük eleştiriler var.