Çatalağzı beldesinde, polis karakolunun kapatılmasına belde halkı eylem yaparak tepki gösterdi.
Çatalağzı beldesinde bulunan polis karakol binası standart dışı olması nedeniyle kısa süre önce kapatıldı. Karakoldaki evrak işlerinin 5 kilometre uzakta bulunan Kilimli beldesinde halledileceği belirtildi.
Çatalağzı Belediyesi, polis karakolu için yer gösterirken, gösterilen yerin kamulaştırılması ve binanın yapım süresi boyunca resmi işlemler Kilimli Polis Merkezinde görülecek. Polis karakolunun taşınmasına tepki gösteren belde halkı, karakol önünde toplanarak karakolun geri getirilmesini istedi. Türk bayrağı açan belde halkı, sloganlar atarak Belediye Başkanına tepki gösterdi. Belediyenin yer tahsisinde bulunmadığını belirten vatandaşlar, karakolun taşınma nedeninin belediye olduğunu savundu. Çatalağzı'nda esnaflık yapan ve vatandaşlar adına basın açıklaması yapan Kerem Güneş, Beldemizdeki karakolun kapatılmasını istemiyoruz. Biz, Belediye Başkanı ile iki yıldır yer tahsisi konusunda görüştük ve bize yer tahsisi edilemediğini kaydetti. Biz burada beldemizden alınan karakolu geri kazanmak için mücadele ediyoruz. Müdürümüz ile konuştuğumuzda karakolun içinde bir nöbetçi duracağı ve 2 adet mobil aracı olacağını söyledi. Yetkililer bize yeni bina yapılmadan eskisinin kapatılmayacağını söylediler ama kapatıldı. Bu yerel yönetimlerin ayıbıdır dedi.
Ali Güneş isimli bir vatandaş ise, kendisine ait tapulu araziyi bağışlayacağını belirterek, karakolun oraya yapılmasını söyledi. Vatandaşlar, Çatalağzı'ndan her şey gidiyor. Bunu istemiyoruz. Burası daha da genişletilmeli ve daha iyi yerlere gelsin. Buradan Kilimli'ye kimse gidemez diyerek tepki gösterdiler.
Belediye Başkanı Mehmet Alim ise, bir haftadır bazı sıkıntılar yaşandığını belirterek şöyle konuştu: "Emniyet Müdürlüğü'nün karakol yeri ile talepleri vardı. Kendilerine yer gösterdik kabul etmediler. DDY'nin burada bin 500 metrekarelik yeri vardı orayı gösterdik. Kamulaştırmasını yapalım dedik onlarda 'tamam' dedi. Emniyet biraz acele etti. Mevcut karakolun yerini değiştirdiler. Burada polisin olacağını bürokrasi işlerinin Kilimli'de olacağını söylediler. Şunu söylemek istiyorum; Emniyet Müdür Yardımcısı insanlara belediyeyi suçlayacak nitelikte beni insanlara hedef göstermesi nedeniyle insanlar bizi hedef aldı. Karakolu ben kapatmışım gibi bir hava esti. Buradan Emniyet Müdür Yardımcısını kınıyorum, beni hedef gösterdiği için gerekli mercilere şikayet edeceğim. Burada bir kaos ortamı oluşturdular.