Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü,   16 Nisan günü gerçekleştirilecek Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde  “Hayır” çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.   

Açıklamada imzası bulunan İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu, Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, İlçe yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı ve yönetimi, Belediye Meclis üyeleri, önceki ilçe başkanları, önceki dönem yöneticileri ve çok sayıda üye ile köylü pazarı ve esnaf ziyareti yapıldığını şöyle bildirdi:

Cumhuriyet Halk Partisi Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığımızda bir araya gelen partililerimiz Yaklaşık 90 kişilik bir partili gurubu esnaf ve Pazar ziyaretine başlanmıştır.





Esnaf ve köylü pazarı ziyaretlerimizde  “1923 yılında Cumhuriyet ilan edildi ve egemenlik Dolmabahçe Sarayı’ndan alınıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yani millete verildi. Bugün yapılmak istenen anayasa değişikliğinin amacı egemenliği TBMM'den alıp bir kişiye vermek. Yasama, yürütme ve yargının tek kişinin elinde toplandığı, TBMM’nin, milletvekillerinin devre dışı bırakıldığı bir tek adam rejimi kurulmak isteniyor. Biz egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğuna inanıyoruz. Bu egemenliğin tek bir kişiye, tek bir zümreye verilemeyeceğini savunuyoruz ve bunun için referandumda hayır oyu vereceğiz. Bütün vatandaşlarımızı da ülkemizin geleceği için, vatanımızın birliği için, cumhuriyet ve demokrasi için hayır oyu vermeye çağırıyoruz” çağrısı yapıldı.

Pazar alanında köylümüzle tekrar buluşma fırsatı bulan partililerimizle, köylülerimize Anayasa değişikliğinin yargı bağımsızlığından meclisin etkinliğine, vatandaşların mülkiyet ve iş güvencesinden temel haklara kadar birçok konuda ülkenin ve vatandaşın zararına olacak maddeler içerdiğine işaret eden “Halktan toplanan vergilerden oluşan bütçenin nerelere harcanacağını bir kişinin tek başına karar vermesini doğru buluyor musunuz?” diye sorduk.





Anayasa değişikliğinin, ülkenin kaderini tek bir kişinin ellerine bıraktığına işaret eden Ocakcı, “Bu kadar geniş yetkilerin tek bir kişinin elinde toplanmasını doğru bulmuyoruz. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği açısından böyle bir durumu sakıncalı buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi üzerine kurulmuştur. Bu milletin iradesini, egemenlik hakkını meclisten alıp bir tek kişiye vermek demokrasiyi rafa kaldırmak demektir. Böyle bir sistem ülkemizde huzursuzluk, istikrarsızlık yaratır. Onun için bütün vatandaşlarımızı 16 Nisan’da sandığa giderek ‘hayır’ demeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Pazar taksi durağı ziyareti ile son bulan gezimiz sonrasında bütün parti üyelerimiz 16 Nisan Referandumu çalışmaları için görev aldıkları mahalle ve köylerdeki görev alanlarına geri dönerek çalışmalarına devam ettiler.