PTT AŞ tarafından, Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin önemli figürlerinden Gazi Gemi Alemdar'ın anısına tasarlanan ve tedavüle sunduğu özel gün zarfıyla Ereğli ilçesindeki siyasiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları gemiye İstiklal Madalyası verilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, siyasi partilerin genel başkanları, milletvekilleri ve bağlı bulundukları odaların genel merkezlerine mektupla başvuruda bulundu.

PTT'DE BİR ARAYA GELDİLER

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde milli mücadele döneminde üstün yararlılıklar gösteren, 1982'de hurdaya ayrıldıktan sonra aynı ölçülerle benzeri yapılarak müzeye dönüştürülen Gazi Alemdar Gemisi'ne İstiklal Madalyası verilmesi için ilçedeki siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları, PTT Ereğli Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI, BAKANLAR, GENEL BAŞKANLAR...

PTT AŞ tarafından tedavüle sunulan, "Gazi Gemi Alemdar'ın 100. Yılı Kurtuluş Savaşı'mızın Tek Deniz Muhaberesi" konulu özel gün zarfına hazırlanan, "İstiklal Madalyası ile onurlandırılmasını istiyoruz" konulu mektuplar siyasi parti genel başkanları, bakanlar, milletvekilleri ve odaların bağlı bulundukları genel merkezlere gönderildi.

2020 YILINDA KANUN TEKLİFİ VERİLMİŞTİ

Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, burada yaptığı açıklamasında, ilçenin sanayi ve sınai gelişiminin yanı sıra yörenin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile coğrafi ve doğal güzelliklerin tanıtımı bağlamında da desteklerini sürdürdüklerini belirtti. Karadeniz Bölge Komutanlığı, Ereğli Belediyesi'nin girişimleri ve ilçede faaliyet gösteren tersanelerin destekleri ile müze gemi inşa edilen ve ilçe turizmin gözdesi haline gelen Gazi Gemi Alemdar'ın ve Ereğli'nin İstiklal Madalyası ile onurlandırılması adına girişimde bulunduklarını anlatan Keleş, "2020 yılında Zonguldak milletvekilleri birlikte hazırladıkları kanun teklifi TBMM Başkanlığı'na sundular.  Ancak meclisimizin yoğun gündemi ve farklı bölgelerden iletilen aynı konudaki talepler nedeni ile karar süresi uzadı. Ereğli TSO olarak Alemdar'ın İstiklal Madalyası ile onurlandırılması Ereğli tarihine ilçemizde yaşayan insanların milli birlik ve beraberliğe verdiği önemin ve tarihin her döneminde gösterdikleri vatanperverlik örneğinin ödüllendirilmesi anlamına taşıyor." dedi.

ORUÇ VE AYYILDIZ'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleri, siyasi parti başkanlarına konuyu açıklayıcı ve aydınlatıcı mektup gönderdiklerini ifade eden Keleş, desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç ve tasarımı gerçekleştiren karikatürist Kurtuluş Ayyıldız'a teşekkür etti.