Kdz.Ereğli'nin Korubaşı ve Alaplı'nın Fatih Mahallesi sakinleri 12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği oylamasında "evet" oyu kullanmaları için daha önce defalarca verilen köprü sözlerinin tutulmasını şart koştular.

* Korubaşı'nda bulunan TOKİ konutları ile birlikte 4 bin kişinin seçmen olduğunu belirten Muhtar Tacettin Kunul, "AKP'liler Korubaşı'na gelip 4 bin evet almak istiyorlarsa köprü olayını ciddiye alıp şimdiden çalışmaya başlayıp, buraya gelmeye yüzleri olmalıdır. AKP İlçe teşkilatına Korubaşı Mahallesi ve TOKİ sakinleri olarak verin hizmeti alın 4 bin "evet" diyoruz" dedi.

* Alaplı Fatih Mahallesi sakinleri de Alaplı deresi kenarında bir araya gelerek defalarca verilen sözlerin yerine getirilememesine tepki gösterdiler. Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal, "Köprü için söz verdiler yıllardır yapmadılar, bıktık usandık. Eğer en kısa zamanda köprü için her hangi ciddi bir çalışma yapılmazsa Referandumda ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde geçersiz oy kullanacağız" sözleri ile konuştular.

12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan ve toplumun oldukça kararsız kaldığı kimisinin de "hayır" demek için kampanyalar başlattığı Anayasa Değişikliği oylaması için Kdz.Ereğli'nin Korubaşı Mahallesi ve Alaplı'nın Fatih Mahallesinden farklı bir talep geldi. Referandumun ülkeye getirisi götürüsü değil de kendi bölgelerine yıllardır verilen ancak yapılmarak mağdur edilen halkın talebi şarta bağlandı.
KORUBAŞI MAHALLESİ
Kdz.Ereğli Belediyesi sınırları içerisine yeni katılan TOKİ konutlarının da bulunduğu Korubaşı Mahallesi Muhtarı Tacettin Kunul, 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek anayasa reformuna "evet" de-meleri için defalarca yapılacağız denilen ancak bir türlü sonuca ulaşılmayan köprünün yapımını şart koştuklarını açıkladı. Korubaşı Mahallesi ve TOKİ konutlarında 4 bin kişinin yeraldığını ve bu 4 bin kişinin "evet" demesi için köprünün mutlaka yapılmasını aksi takdirde "hayır" oyu kullanacaklarını belirten Korubaşı Mahallesi Muhtarı Tacettin Kunul yaptığı basın açıklamasında; Korubaşı Toki Konutlarının karşısına yapılan okulumuz bitti ve eğitim-öğretime hazır olup, önümüzdeki dönem derslere başlanacaktır.
YÜZÜMÜZE VURDU
Okul TOKİ Konutlarına 2 adım mesafede olup ortadan geçen ırmak için köprü talep etmiş, AKP İlçe heyeti ve milletvekili Fazlı Erdoğan'a bu olayı defalarca iletmemize rağmen hiçbir sonuç alamamış ve çocuklarımıza 3 kilometrelik yolu yürütmeye mahkum etmekte olduğumuzu yüzümüze vurmuştur. TOKİ Konutlarıyla okula bağlantı yapılacak yerdeki arsa sahipleri çok makbul fiyatlarla yerlerini vermeye hazır olduklarını ve AKP teşkilatından böyle bir istek olmadığını belirtmektedirler. AKP Grubu şuan referandum hazırlı içinde olduklarından dolayı, TOKİ konutları bin 500 kişi Korubaşı Mahallesi 2 bin 500 kişi olduğu için toplamda referandum için 4 bin "evet" demektir. AKP grubu eğer 4 bin kişinin "evet" ini istiyorsa TOKİ'yle okulun köprüsünü yapmak zorundadır.
"VERİN HİZMETİ ALIN 4 BİN OYU"
Özellikle Fazlı Erdoğan verdiği köprü sözünü tutması gerekir. Kendileri TOKİ'ye gelerek köprüyü mutlaka yapacaklarını beyan etmişlerdi ama maalesef hiçbir sonuç alamamıştık. AKP ilçe teşkilatına Korubaşı'na gelip 4 bin evet almak istiyorlarsa köprü olayını ciddiye alıp şimdiden çalışmaya başlayıp, buraya gelmeye yüzleri olmalıdır diyor. AKP İlçe teşkilatına Korubaşı Mahallesi ve TOKİ sakinleri olarak verin hizmeti alın 4 bin "evet" diyoruz.
FATİH MAHALLESİ
Alaplı deresi kenarında bir araya gelen Fatih Mahallesi sakinleri, Alaplı deresi üzerinden İlçe merkezine köprü yapılmadığı takdirde Eylül ayından yapılacak olan referandumda "HAYIR" oyu kullanacaklarını belirterek eylem yaptılar. Mahalle sakinleri ile birlikte eyleme katılan Kılçak Köyü Muhtarı Ahmet Uysal,10 yıldır Fatih mahallesine köprü yapılması için siyasilerin söz verdiğini ancak, sözlerin yerine getirilmediği ifade etti.
GÜVENİMİZ KALMADI
Uysal "Her seçim döneminde ilçemizi ziyaret eden siyasiler bize Fatih Mahallesi ile Alaplı'yı bir birine bağlayacak bir köprü yapılması için söz verdikler. Bu zaman kadar siyasilerin bizi oyalamalarından usandık. Her seçim döneminde söz verip de daha sonra sözünü unutan siyasilere artık güvenimiz kalmadı. Köy halkıma ve Fatih Mahallesindeki vatandaşlarıma karşı sürekli mahcup durumda kalıyorum. Kılçak Köyü ve Fatih mahallesi sakinleri 12 Eylül'deki referandumda ve 2011 Temmuz ayındaki genel seçimlerde geçerli oy kullanmayacaklarını söylüyorlar.  2008 Yılında mahallemizi ziyaret eden TBMM eski Başkanı Köksal Toptan'da Fatih Mahallesi bir köprü yapılması için mahalle sakinlerine söz verdi.
SÖYLEMLERE İNANMIYORUZ
En kısa zamanda başlanması için yanındaki yetkililere notlar aldır. Aradan geçen 3 yıl boyunca köprü için hiçbir girişim yapılmadığı gibi söz verenlerde sözünde durmadı.
Fakat bu defa vatandaşlarımın ortak kararlarına bende katılıyorum. Eğer en kısa zamanda köprü için her hangi ciddi bir çalışma yapılmazsa Referandumda ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde geçersiz oy kullanacağız. Vatandaşlarım ile aynı yolda ilerleyeceğiz.
Kılçak Köyünü ve Fatih Mahallesi sakinlerini 10 yıldır sadece seçimden seçime hatırlayan genel ve yerel siyasetçilerin söylemlerini inanmıyoruz" dedi.