Zonguldak'ta, bunaltıcı sıcaklar nedeniyle vatandaşlar sahil ve piknik alanlarına akın etti. Türkali köyü sahilinde, Ereğli-Alaplı arasındaki plajlar mevkisi başta olmak üzere, Filyos beldesinde sahiller tıka basa doldu. Bunaltıcı sıcaklar nedeniyle çevre köy, belde, ilçe ve illerden yüzmeye gelenler sahilde çeşitli gösteriler yaptı. Tekneleri olanlar biraz daha açıkta yüzüp güneşlendi. Beldenin tüm parkları ve piknik alanları insanlarla dolup taşarken, geç kalanlar tarihi kale ve tiyatronun yer aldığı kısımlarda bile
yer bulmakta zorlandı. Eşsiz manzara karşısında haftanın yorgunluğunu ve stresini atanlar aynı zamanda yüzme ve güneşlenmenin tadını çıkardı. Dükkanlarını açan bazı esnaf bol ve kazançlı bir hafta sonu geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

HAFTA SONU 30 BİN KİŞİYİ AĞIRLADILAR

Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, hafta sonunda denize girmek amacıyla yaklaşık 7 bin 500 aracın beldeye giriş yaptığını söyledi. Hafta sonunda toplam 30 bin kişiyi ağırladıklarını anlatan Ünal, şöyle konuştu: "Filyos'ta deniz mevsimi başlamasından bu yana aşırı yoğunluk var. Bölge ve civar illerimizden misafirlerimiz var. Filyos artık kendi kabuğunu kırdı. Bugün araç park edecek ve insanların denize gireceği yerler doldu taştı. Bugüne kadar beldemize böyle bir turist akını olmamıştır. Sahillerimiz temiz, belediyemiz 24 saat görevdedir. Filyos'un tarihinden, güzelliklerinden ve denizimizin temiz oluşundan herkes memnun. Biz çalışıyoruz, vatandaşlarımız bizi tercih ediyor. Amasra'yı da geçmeye aday bir beldeyiz. Filyos'un turizm de istenilen ve beklenen noktaya geleceğine inanıyorum."

SAHİLİ VE SUYU EN TEMİZ YERLER!..

Çaycuma Kaymakamlığı ve Zonguldak Valiliği başta olmak üzere devletin ve tüm insanların artık beldeye daha farklı bir açıdan bakmasını isteyen Ünal, 20 temizlik işçisi tarafından beldenin hem sabahın erken saatlerinde ve hem de akşam saatlerinde temizlendiğini söyledi. Türkali köyü sahillerinde yaklaşık 3 aydır çadırda kalan Ali Zenbil, "Aşırı sıcaklık var. Böyle bütçeye uygun, güzel ve temiz yerler tercih ediliyor. Bu bölgede sahili ve suyu en temiz yerler Türkali Köyü, Filyos ve Göbü sahilleri var. Buraların kumu, havası güzel. İnsan başka ne arayabilir? Öyle bir yoğunluk var ki, ilk kez ben bu kadar bir yoğunluk gördüm" dedi.

EREĞLİ-ALAPLI DOLDU TAŞTI

Ereğli ile Alaplı arasındaki yol güzergahında kalan plajlar mevkisi başta olmak üzere sahil şeridinin tamamına yakını Cumartesi ve Pazar günü oldukça yoğun bir gün geçirdi. Vatandaşlar serinlemek için adeta birbirleri ile yarışırken İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı asayiş ekipleri de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için devriye attılar. Vatandaşların plajları terketmesinin ardından ortaya çıkan tabloda ise en başta çöpler geliyor.