Halkbank Zonguldak Şubesi ATM'lerinde sistem arızası nedeniyle bazı emeklilere çift maaş ödenmesi espri konusu oldu.

Zonguldak'ta ikamet eden 5 emekli vatandaşın bankaya başvurmasıyla ortaya çıkan iki kez maaş ödenmesi, banka yetkililerini harekete geçirdi. Hesabına çift maaş yatan emekli vatandaşlara ikinci maaşı bankaya geri getirmeleri çağrısı yapıldı. Bunun üzerine bazı vatandaşların fazla maaşı bankaya geri getirdiği öğrenildi. Banka yetkilileri, emekli hesaplarının bloke edildiğini kaydetti.

Olayı espri konusu yapan emekli vatandaşlardan 5 yıl önce emekli olan 60 yaşındaki Sabri Kurt, “Ben bu olayı duymadım. Keşke olsa bana da çıksaydı. Çift maaşı alması iyi de, sonra onu geri alacaklar. Emekliye biraz zam vermeleri lazım.” diye konuştu.

Sistem arızası nedeniyle emekli maaşlarının iki kat yatırıldığını belirten Halkbank Şube Müdürü Metin Koçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hesabında maaşının iki katı para bulunduğunu fark eden beş emeklimizin uyarısı üzerine durum ortaya çıktı. Hesaplarına yatırılan fazla para geri çekildi. Müşterilerimizden isteğimiz, aldıkları çift maaşın yarısını geri ödemeleridir. Çünkü önümüzdeki ay maaş alamayacak, üstelik faiz de ödeyecekler. Kaç kişinin fazla maaş çektiği konusunda elimizde net rakam yok. Bu daha sonra belli olur. Sorun Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ya da dünden itibaren sorun yaşadığımız bilgisayar sistemimizden kaynaklanabilir. Problemin kaynağını henüz çözemedik. Şu anda genel müdürlük bloke ettiği için maaşlar çekilemiyor." demişti.