Aşırı sıcaklar vatandaşı bunattı. Kdz.Ereğli-Alaplı sahil yolu hınca hınç dolu. Özellikle plajlar mevkisinde aşırı yığılmalar nedeniyle trafik akışında da ciddi problemler yaşanıyor. Sıcakların devam edeceği belirtilirken

Kdz. Ereğli'de Özel Anadolu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Hidayet Doğan yaşadığımız sıcaklıklarla ilgili vatandaşların alması gereken önlemler ile ilgili şu açıklamayı yaptı.

"Hastalarımıza ayrı ayrı önerilerimiz oluyor mesela sağlıklı insanlar daha açık renkli, hafif giysiler giyebilir. Sıvı alımını arttırabilirler. Özellikle sıcakla beraber tuz kaybı olduğu için sıvıyla beraber tuzlu mineralli içecekler de içilmelidir, "soda, tuzlu ayran" gibi bu tür sıvıların artırmalı bol bol sıvı alınmalı.
Giyim kuşama dikkat etmeliyiz, havanın sıcak olduğu saatlerde işimiz yok ise mümkünse dışarıda çıkmayalım.

Bunların dışında kalp hastaları, kronik akciğer hastaları, tansiyon hastaları olanlar özellikle beyin problemleri felç geçirmiş olanlar gereğince dışarıya çıkmamalarında fayda var. Bu hastalara sıvı alımıyla ilgili bol bol sıvı tüketin diyemiyoruz çünkü kalp hastaları böbrek hastaları sıvıyla ilgili sıkıntıları olabilir. Bu hastalara sadece sıcaktan olabildiğince uzak kalmalarını öneriyoruz.
Sokakta çalışmakta olan insanlarımız var onlara ise güneşin en yoğun olduğu zaman özellikle tuzlu ayran, günde 3-4 tane soda içmelerini tavsiye ediyoruz" dedi.