Kdz.Ereğli’de vatandaşlar, 2011 yılına paralı girebilmek için Milli Piyango bayilerine akın etti, biletler tükenme noktasına geldi. Bilet satıcıları, “Bu kadar ilgi olacağını beklemiyorduk ne yapsın vatandaş paranın peşinde” sözleri ile durumu değerlendirdiler.

Yılbaşına sayılı günler kala Milli Piyango'nun özel çekilişine yoğun ilgi olduğu gözlendi. Zengin olma hayali kuran binlerce vatandaş şansını denemek için bayilere akın ediyor. Yılbaşı gecesinde düzenlenecek çekilişte toplam 190 milyon 405 bin TL ikramiye dağıtılacak olması vatandaşların hayallerini süslüyor.
Vatandaşların ikramiye çıkma şansının daha yüksek olduğunu düşündüğü çeyrek biletlere ilgi daha çok gösterirken, Ereğlili vatandaşlar sadece şanslarını denemek için bilet alanlarda oldu. Büyük ikramiyenin kendilerine çıkması durumunda kimi hayır işi yapacağını söylüyor, kimi de istihdama yönelik yatırım yapacağını ifade ediyor. Bilet alan Kenan Atlı, “Bir umut, belki de bu kez şansım tutar düşüncesi ile yılbaşı bileti alıyorum. Eğer büyük ikramiye bana çıkarsa ilk olarak bileti aldığım Şükran Aydoğan’ a mutlaka uğrayacağım. Ondan sonra neler yapacağımı da o zaman düşüneceğim” dedi.
Kdz.Ereğli’ de 20 yıla aşkın bir süredir Milli Piyango bileti satan Şükran Mustafa Aydoğdu çifti ise vatandaşların bilet alırken bazı ince detaylara dikkat ettiklerini dile getirdiler. Şükran Aydoğdu konuşmasında “Vatandaşlar ilk olarak bilet satış noktalarında “Bayilik kartı” olup olmadığını kontrol ediyorlar. Bunun dışından özellikle “Bahçekapı” biletlerine ilgi fazla oluyor. Bizlerde Bahçekapı biletlerini giderek bizzat kendimiz aldık. Elimizde ki biletlerin Cuma Gününe kadar tamamen biteceğini düşünüyoruz. İnşallah büyük ikramiye bizim sattığımız bilete çıkar” dedi.
Milli Piyango İdaresi, 31 Aralık 2010 özel çekilişinde, büyük ikramiye olarak 35 milyon TL verecek. Geçen yıl 30 milyon TL olan büyük ikramiyeyi bu yıl 5 milyon TL artıran İdare, diğer büyük ikramiyelerde de değişikliğe gitti. 5 milyon TL’lik büyük ikramiyeden vazgeçilirken, yeni ikramiye planına 1 adet 3 milyon TL’lik, 1 adet de 2 milyon TL’lik ikramiye konuldu. 1 milyon TL’lik ikramiye ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 5 adet olacak. Geçen yılbaşı çekilişinde 30 TL’den satılan tam bilet, bu yıl 32, Yarım bilet 16, çeyrek bilet de 8 TL’den satışa sunuldu.