Zonguldak'taki bazı vatandaşlar, tedavi gördükleri Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde Tıp Fakültesi ambulans ücreti ödemeden ambulans vermediğini ileri sürerek, tepki gösterdi. Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören veya ameliyat edilen toplam 2 hastanın yakını, para nedeniyle ambulans konusunda mağdur edildiklerini söyleyerek, Zonguldak Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Dilekçe veren Baştarla Mahallesi Muhtarı Celil Demir, ameliyat sonrası ambulansla geri götürülmesi gereken hastası için hastanenin ambulans ücreti istediğini kaydetti. Büyük mağduriyet yaşadığını belirten Demirci dilekçesinde, "Ameliyat olan hastam, taburcu olmuştu. Ambulansla gitmemiz gerektiğinden ZKÜ yönetimine müracaat ettik. Ücret ödemeden ambulans gönderilemeyeceğini söylediler. Bu uygulamada ZKÜ, mağdur insanları daha da mağdur etmiştir" ifadeleri yer verdi. Saltukova Beldesi'nde oturan Bahriye Şimşek isimli hasta ise verdiği dilekçede 161 TL yatırmadığı için üniversitenin kendisine ambulans vermediğini ifade etti. 112 ambulansının ise hiçbir evrak ve para talep etmeden köyündeki evine kadar götürdüğünü belirten Şimşek ise dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Hastamızın ambulansla götürülmesi için hastaneden 161 TL para istendi. Paramız olmadığı için ambulansı göndermediler. 112'ye irtibat kurduk ve 112, hastamızı köyümüze kadar götürdü. Bunun için de hiçbir ücret ve evrak istemediler. Bu sorunun çözüm bulmasını istiyorum."
Ambulans sıkıntısı nedeniyle Zonguldak Valiliği ve İl sağlık Müdürlüğü'ne çok sayıda sözlü şikayetin de geldiği öğrenilirken, taksi tutmaya parası olmayan yardıma muhtaç ve mağdur insanların 150-300 TL arasında bir para ödenmeye mecbur bırakıldığı belirtiliyor. Hasta yakınları, rektörlükten ve hastane yönetiminden mağdur insanların nakillerinde kullanılmak üzere, hastane bünyesinde 112 gibi bir birimin kurulmasını istedi.
Hemen her gün ambulans nedeniyle kendisine müracaat ve şikayetlerin olduğunu kaydeden Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü 112 Şube Müdürü Barış Fidan'da, imkanlar çerçevesinde hastaların mağduriyetini gidermeye çalıştıklarını ifade etti.
Hastanenin de böyle mağdur insanların yol ve ambulans masraflarını 112 gibi döner sermayelerinden karşılayabileceğini anlatan Barış Fidan, "Bizim ambulanslarımız gece gündüz neredeyse kontak bile kapatmıyor. Ama hastanenin 4 ambulansı da, Tıp Fakültesi Acil servisi önünde bekliyor. Kimi zaman kontak bile açmıyorlar. Nakillerin belli bir gideri oluyor. Bu gider sadece hastaneye olmuyor. Bizlere de gideri oluyor. Biz bunları döner sermayeden karşılıyoruz. Hastane de böyle döner sermayeden karşılayabilir. Kaldı ki Sosyal Güvenlik Kurumu da kurallar çerçevesinde yapılan nakillerin bedelini de hastanelere ödüyor. Biz genelde mağdur insanlarla uğraşıyoruz. Acil olan insanları bırakıp da aciliyeti olmayan kişilere koşturamayız" diye konuştu.