Kilimli’de Bölüm ve Subatan Mahallelerinde başlatılan tapu-kadastro çalışmalar devam ediyor.

Kilimli Beldesi’nde Tapu-Kadasro çalışmaları başlatıldı. Bir süredir devam eden çalışmalar Kilimli Bölüm ve Subatan Mahallelerinde yoğun bir şekilde sürüyor.

Arazi coğrafyasına göre  öncelikle “arazi ölçümleri”ne başlanacak ve bu çalışmalar da 4-5 ay sürecek. Yılbaşına kadar arazi ve bina sahiplerine tapularının verilmesinin hedeflendiği çalışmalardaki hızlanma vatandaşları da mutlu ediyor.    

Zonguldak’da, Havza-İ Fahmiye Kanunu’nun kaldırılmasından sonra başlatılan Tapu-Kadastro çalışmalarının neticelenmesi durumunda; hem arazi ve bina sahipleri tapu ve imara kavuşacak hem de kayıt altına alınmasından dolayı yerel ve merkezi idareye kaynak aktarılmak suretiyle kaçak bina ve arazi kullanımının önlenmesi sağlanacak. Yüzde sekseni kaçak-yasal olmayan arazi ve binaların Tapu-Kadastroya kavuşması güvencesini bekleyen ve vergisini ödemek isteyen vatandaşlar, söz konusu Tapu-Kadastro çalışmalarının bölük-pörçük ve ağır-aksak ilerlemesinden şikayetçi olduklarını, çalışmaların hızlı ve seri bir şekilde  ilin tamamında yapılmasını sözlerine eklediler.