Armutlu Cuma yöresindeki Aydın köyünde damgasız ağaç ların katledildiğini bildiren vatandaşlar ormancıların dikkatini çekiyor.

 

Kdz. Ereğli’nin Devrek İstikametindeki uç köylerinden biri olan (Armutlu Cuma mevkisi) Aydın Köyü’nde köy koruluğunda yapılan kesimlerde damgasız ağaçların da kesildiğini iddia eden vatandaşlar, telefonla yaptıkları ihbarlara ilgi gösterilmemesine tepkililer. Gazetemiz merkezine fotoğraf gönderen ve ihbarda bulunan vatandaşlar, konuyu telefonda Zonguldak’a kadar bildirmelerine rağmen harekete geçilmemesini de büyük kuşku ile karşılıyorlar.

Bu konuda isminin açıklanmasına isteyerek ihbarda bulunan vatandaşlar “60 yılda yetişen köy koruluğumuzda kesim yapılıyor. Kesimi yapılan ağaçların arasında 15-20 metre var. Dikkat ediyoruz ve uyarıyoruz ‘damgasızları kesmeyin’ diye ama kesim son hızla devam ediyor damgalı damgasız ayrımı yapmadan. Bu katliamın durdurulması için telefonla yaptığımız ihbarlarda kimseyi harekete geçiremeyince gazetemiz aracılığı ile yetkileri uyarmak istedik” sözleriyle bu katliama göz yumulmamasını istediler.