Alaplı polisi çok ilginç bir uygulamaya imza attı. Bazı ev ve araçları soyan polis ekipleri, açıkça yaptıkları bu hırsızlığı gören vatandaşların olaylara tanık olmasına rağmen 155 e ihbarda bulunmamaları dikkat çekti.

 

10 Nisan Polis Haftası?nın kutlama coşkusunda, halkın olaylara bakışı ile ilgili çok çarpıcı bir uygulama yapan Alaplı polisinin sivil ekipleri bazı evleri soydu ve araç çaldı. Bu olaylarla ilgili olarak halkın duyarlılığını ölçmeyi planlayan polis ekipleri, halkın ilgisizliği karşısında şaşkınlık yaşadı.

Alaplı?daki polisler, hazırlanan senaryo gereği dinledikleri kapıları tornavida ile zorlayıp açtılar ve  yanlarında getirdikleri televizyonu da alıp kaçmaya başladılar. Vatandaşın şaşkın bakışları arasında gözlerden kaybolan sivil polislerin ardından olay yerine gelen resmi kıyafetli ekipler de, dairede hırsızlık olduğu yönünde ihbar aldıklarını belirterek, apartmanda ikamet edenler ile mahalle sakinlerinden hırsızlık olayıyla ilgili eşkal almaya çalıştılar. Hırsızlık olayını duyunca şaşıran apartman ve mahalle sakinleri, olayla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade ettiler. Vatandaşlardan olaylarla ilgili  aldıkları yanıtlar karşısında hayli şaşıran Alaplı polisi, bu kez sokak ortasında ve herkesin gözleri önünde otomobil çalmaya kalkıştı. Apartmandan sokağı gözleyen ve sokaktan geçmekte olanların gözleri önünde aracın kapılarını yoklayan polise, hiç kimse ne yaptığını sormadı ve 155 e ihbarda bulunmadı. İşin diğer ilginç yanı ise çalınmak istenen aracın hemen yanında park halinde bulunan bir başka aracın sürücüsü, otomobile binerek gözden kaybolurken, hırsızlık olayına ne müdahale etti ne de bildirdi.

Çevrede gelişen olaylara ve şüpheli herkese karşı duyarlı olunmasını isteyen Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, apartmanların giriş kapısının açık bırakılmaması ve seyyar satıcı dilenci gibi şüphelendikleri insanları 155 haber merkezine bildirilmesi konusunda uyarılarda bulundu.