Özcan, yazılı açıklamasında, Türkiye'ye karşı ekonomik saldırıların acımasızca uygulanmaya çalışıldığını, devletin ve milletin el ele vererek bunların üstesinden geleceğine inandığını söyledi.

İlçede kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR) dolar ile ticaretini Türk lirasına dönüştürmesi gerektiğini kaydeden Özcan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ereğli'nin ve Türkiye'nin gözbebeği Erdemir ve OYAK Yönetim Kurulu, ülkemizin üstüne acımasızca uygulanan ekonomik saldırılar karşısında şimdi zamanı değil mi Türk lirasına sahip çıkmak? Hem sanayicini hem tüccarını hem de ülkene sahip çıkmak, yüzde 80 girdi ve çıktıklarının Türk lirası ile olan Yönetim, bu tavrınızı devam ettirmeniz durumunda kimsenin ayakta kalabilme şansı yoktur. Milli duruşunuzu göstermek ülke olarak beklenmektedir. Bölgemizde geçmişte uyguladığınız politikalar yüzünden gelinen nokta ortadadır. Türkiye'ye sesleniyorum, ülkemizi bağımlı hale getirmiş bu dolar sevgisinden ivedilikle vazgeçmez isek vay halimize. Dünyaya dolarla entegre olacağız diye ülkemizi risk altına sokma lüksüne hiç kimse sahip değildir. Devletimiz acil önlemleri almış olup biz Türkiye yaşayanları olarak tam bağımsız bir Türkiye diyoruz"