PROJE AKSAMADAN DEVAM EDİYOR :  26 ay önce temeli atılan ve toplamı 36 bin 154 metre kare inaşaat alanına sahip   Su Park Projesinin yapımını üstlenen Bozkuş  İnşaat’ın  Şantiye Şefi  Alper Güldal, “Hedefimizden hiç şaşmadık. 4 bloktan oluşan projenin  son blok temelini  de attık. Bu yılın Temmuz  ayı sonunda tüm kaba inşaatını bitirmiş olacağız.  Bu arada kabası  bitirilmiş bloklarda da  çalışmalarımız hızla ve aksamadan devam ediyor.” dedi.


EKSİKSİZ BİR YAŞAM ALANI:
  Alpar Güldal;  Supark projesinin yeni bir yaşam alanı sunduğunu  belirterek  “İçinde  açık kapalı yüzme havuzu, sağlık ocağı, kreşi, sosyal tesisleri, çocuk oyun alanları, 200 araçlık açık kapalı oto parkı, restoran ve kafesi, bilardo, masa tenisi salonları, basketbol, futbol, voleybol sahaları, piknik alanları, buhar odası, sauna, Fin hamamı, plaka tanıma güvenlik sistemi,  marketi  de var.” sözleriyle  farklı ve ilklere imza atan bu  projeyi tamamlama  aşamasına getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.  


İNŞAAT KALİTESİNDE FARKLI BİR TEKNİK
:
İnşaatın bulunduğu alana yaklaşık 800 kazık çakılarak temellerin atıldığını,  daha uzun ömürlü alüminyum doğrama kullanıldığını, ses  yalıtımı için zemine şap altına özel şilteler serildiğini, ısı ve  ses yalıtımı için ponceblok tuğlanın tercih edildiğini,  ara duvarların çift sıra ve aralarına taş yünü konularak örüldüğünü söyleyen Güldal, mesleki yeterlilik belgesine sahip ve tümü de SSK’lı yaklaşık 100 şirket çalışanıyla yerel istihdama da katkı verdiklerini dile getirdi.
 


Karadeniz Ereğli’de bölgenin “ilk ve tek” projelerinden biri olan Supark Projesi, Bozkuş İnşaat tarafından gerçekleştiriliyor.  Bozkuş İnşaat; İlçenin Uzun Mehmet Mahallesi’nde (Doktorlar Sitesi üstü) 11 bin 576 metre kare alan üzerinde A-B-C blokları daire ve D bloku da market, kreş, sağlık ocağı, kuaför ve kapalı otopark olan Supark Projesi’nin 2015 yılında temelini attı.   Almanya’nın  Leibniz Üniversität  Hannover mezunu  İnşaat Yüksek Mühendisi  Alper Güldal, Bozkuş İnşaat’ın Şantiye Şefi.  Güldal’a  projeyi, inşaatın son durumunu ve hedefin neresinde olduklarını sorduk.

 

*SUPARK KAÇ BLOKTAN OLUŞUYOR?

İnşaata 2015 yılında  11.576,03 m2 alan üzerinde A blok’un temelini  atarak başladık.  İstinat duvarlarıyla birlikte “Önce kalite” ilkemizle yaklaşık 800 kazık çaktık.  Toplam 4 blok olmak üzere   36.154 m2 inşaat yapacağız. A-B-D Blokları bitirdik, en son olarak C blokun temelini atıyoruz. Bu bloğun kabasına da Temmuz 2017 itibariyle tamamlamayı hedefledik.  Bugün geldiğimiz noktada, zorlu kış koşullarına rağmen hedefimizi tam tutturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.



*İNŞAAT KALİTESİNDEN ÖRNEKLER VEREBİLİR MİSİNİZ?

-İleri derecede iyi ısı ve ses yalıtımlı Ponceblok tuğla kullanılıyor.

-Kullandığımız özel tuğlalar yangın yönetmeliklerine uygundur ve  yanmaz taş yünü kullanılmaktadır. Ayrıca, firma olarak biz strafor  kullanmamaktayız.

-Plastik doğramadan daha sağlam ve çevre şartlarına dayanıklı olduğundan  alüminyum doğramayı tercih ettik.

-Binalarımızda daire içlerindeki pencerelerde mermer kullanmamaktayız. Doğrama altına tek parça halinde takılan mermer ısı köprüsü oluşturduğu için kışın soğuk havayı dairenizin içerisine taşımaktadır. Bizler doğramaların altında özel alüminyum  ve tek parçalı denizlikler kullanmaktayız.

-Daireleri bölen duvarlar çift sıra örülerek arasına taş yünü kullanılmaktadır. Bundaki amaç ses ve ısı yalıtımını en üst seviyeye çıkarmayı hedeflememizdir.

-Daire içlerine döktüğümüz şap, arasına kullandığımız özel şilteler ile hiçbir şekilde duvarlarla ya da taşıyıcı elemanlarla (kolonlar) birleşmemektedir. Bu da yine sesi ve ısı izolasyonunu üst seviyeye çıkarmak için düşünülmüş farklı bir tekniktir.

-SUPARK’ta bütün daireler yerden ısıtmalıdır. Yerden ısıtma yapılmasının sebebi  ise bina içerisinde havayı ısıtmak yerine binanın betonarme yapısını ısıtarak ısı kaybını minimize etmek. Ayrıca daire içlerinde bulunan radyatörlerin yarattığı görüntü kirliliğinden de kurtulmaktır.


YEREL EKONOMİYE SAĞLANAN KATKI

Firma  anlayışının öncelikle İlçe  ekonomisine katkı ve destek sağlamak olduğuna vurgulayan   Şantiye Şefi Güldal ”Bizler bölgemizdeki  inşaat sektöründeki diğer firmalarla mümkün olduğunca birlikte çalışma isteği içinde bulunuyoruz.  Bu ilkemizle  malzeme alımlarımızı da bölgedeki firmalardan karşılıyoruz.  Ayrıca  taşeronsuz ve tümü de SSK’lı  çalışanlarımız ile istihdama da katkı veriyoruz.” Dedi.


İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

İşçi sağlığı ve iş güvenliğine yapılan yatırımları; kule vinç, emniyetli çalışma platformları, güvenlik ağları, yüksekte çalışan işçilerimiz için yaşam halatları, hareketli platform (yüksekte emniyetsiz çalışmanın önüne geçildi), yük ve işçi asansörü, iş kollarına göre gözlük, eldiven, toz maskesi, iş ayakkabısı, iş kıyafeti, kulaklık, baret, olarak sıralayan Alper Güldal, bakanlık tarafından gönderilen müfettiş denetimden geçtiklerini ve çalışmalarının uygun ve eksiksiz bulunduğunu belirtti.

 

ÇALIŞANLAR SSK’LI MESLEKİ BELGELİ

Bozkuş İnşaat’ta yaklaşık 100  SSK’lı işçi çalıştığını ve  bu işçilerin ayrıca özel sigortalı yapıldığını,  mesleki yeterlilik belgesi konusuna özellikle önem verdiklerini de kaydeden Alper Güldal  “Tamamıyla prosedürlere ve yasalara uygun çalışmayı benimsediğimiz için bütün işçilerimizi Mesleki Yeterlilik sınavlarına sokmuş bulunmaktayız. Bu sınavların ışığında firmamız bünyesinde çalışan tüm personelin kendi alanında başarılı olduğunu görmüş olduk. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışanlardan istenen belgeler için işveren olarak özveri gösterdik ve tüm personelin  ücretlerini  firma olarak biz ödedik. Aynı zamanda bölgede ki diğer kuruluşlarında çalışanların sınava girebilmesi için en uygun çalışma yerlerinden biri olduğumuzdan,  şantiyemizi mesleki yeterlilik sınavları için diğer kuruluşlara tahsis ettik.”  Sözleriyle çalışanlarda da kaliteyi her açıdan en önde tuttuklarına dikkat çekti.

 

PROJEYİ GEZENLERİN GÖZLEMLERİ

“Müşterilerimiz İçin Birçok Yenilik Ve Farklı İnşaat Teknikleri Supark Sitesi’nde Düşünüldü ve Gerçekleştirildi. Aldığımız Geri Dönüşler Bizleri Mutlu Etmekte Ve Gurur Duymamızı Sağlamaktadır” diyerek sözlerini tamamlayan Alper Güldal, ev satın olacaklara da şöyle bir öneride bulundu:

“Ev almak isteyenler  mutlaka inşaat sırasında gidip görmelidirler. Beton kalitesinden, demirine, duvarların ısı ve ses yalıtımına kadar bilgi sahibi olmalıdırlar. Zaten kaliteli iş kendini gösterir.”