Çorumluoğlu: "Trafik konusunda zayıfız, sınıfta kaldık. Kafamda proje var, bir kaç gün boyunca vatandaşları uyaracağız. Ondan sonra ne yazık ki trafik cezaları çok yüksek, bu cezayı uygulamak zorundayız"

Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ilçe trafiğinde yaşanan sorunların çözümü için ciddi adımlar atılacağını söyledi. Kavşak içerilerine sürücülerin araçlarını park ettiğini ve bunu yaşamı boyunca ilk kez Kdz.Ereğli'de gördüğünü anlatan Çorumluoğlu, Endüstri Meslek Lisesi'nden pazaryerindeki Kaymakamlık hizmet binasına 30 dakikada gelebildiğini de vurguladı.

SÜRÜCÜLERİ UYARDI

İlçede trafik ile ilgili ciddi cezai yaptırımlar uygulamak zorunda kalacaklarını ve bunun kısa bir süre sonrasında başlayacağına dikkati çeken Çorumluoğlu, sürücüleri uyardı. Çorumluoğlu ayrıca Ereğli-Alaplı karayolu Elmatepe mevkisinde yaşanan kazaların önüne geçilmesi ile ilgili de 2020 yılı içerisinde üst geçit yapılarak o güzergahın tel örgütlerle yaya trafiğine kapatılacağını da belirtti. Çorumluoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"KAVŞAĞIN ORTASINA PARK ETMİŞ"

"Ne yazık ki şehir içinde de ciddi bir trafik keşmekeşi var. Yeni Emniyet Müdürü atandı. Özellikle şehir merkezinde bizim de ilçe trafik olarak ihmalkarlığımız var. Adam gelmiş ben ilk defa kimse kusura bakmasın kavşağın göbeğin ortasına arabasını park etmiş. Kavşağın ortasına, kenarına park eden aracı ben burada gördüm. Gidin kendiniz bakın. Kavşak dönmek içindir. O oraya park ediyorsa bizim de hatamız var bunu takip etmeliyiz, ihmalimiz var. Belediye ile görüşmelerimizi yapacağız özellikle meydan başından anıtın oraya kadar alanda akşam üzeri ciddi bir trafik var.

"KAYMAKAMLIĞA 30 DAKİKADA GELDİM"

Valilik makamından AFAD'dan bir olur verildi, Endüstri Meslek Lisesi'nde açılıştaydım, Kaymakamlığa gidip kriz masasını toplamam gerekiyordu, 30 dakikada gelemedim. Vali Bey'e mesaj yazdım, biz kriz masasına bile yarım saatte gelemedik. Gerçek bir deprem olduğunda insanlar arabalarına biniyorlar ve geziyorlar. Nereye gezdiklerini de bilmiyorlar. Ben bunu daha önce yaşadım. Herkes benzinliklere hücum ediyor. Doğal afetlerde ve krizlerde ilk gidilen yerler ya marketler ya bankamatikler ki kaldı ki biz bunu 15 Temmuz'da gördük. Millet meydanlara inerken zillette bankalara gitti.

"SINIFTA KALDIK"

Trafik konusunda zayıfız, sınıfta kaldık. Kafamda proje var, bir kaç gün uyaracağız. Vatandaşımızı da uyaracağız. Ondan sonra ne yazık ki trafik cezaları çok yüksek. Bize geliniyor, bize bu cezayı sildiriver deniliyor. 1 Kişi için yol kapatıyorsun bu şehri de döküyorsun. Bu cezayı uygulamak zorundayız.

"ELMATEPE'YE ÜST GEÇİT"

Elmatepe'de Valimiz ile incelemelerde bulunduk. Orada bir sıkıntı var. Sebebi ne olursa olsun bir ilçe yöneticisi olarak bundan en fazla üzüntü duyan kişiyim. Adam kafayı çekmiş, trafik kazası yapmış. Bunda benim vebalim var mı? Burada insanları demek ki iyi yetiştirememişiz diye üzülüyorum. Cana mala zarar gelmesi beni üzüyor. Orada iki arkadaşımızın yararlanmış olması benim ilçe kaymakamı olarak kendi ailemin başına ne geldi ise aynı üzüntüyü duydum. Orada bir eksiklik var, çözülecek. 2020 Yılı içerisinde ne yapıp edip oraya bir üst geçit yapıp o alanı da boydan boya kapatacağız. Tel örgüye, parmaklığa ben de karşıyım ama yapılan üst geçidin kullanılması için bu üst geçidin kullanılması gerekiyor. Çarpan kişi de biz olabilirdik"

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)