Yıllardır dibe vuran, dibe vurdurulan amatör sporun yeniden canlanması, birlik ve beraberliğin sağlanması adına atılam ilk adım atıldı. Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Necat Bakan'ın girişimleri ile Kdz.Ereğli'de profesyonel ve amatör takımlarda futbol oynamış, yöneticilik yapmış, spora gönül vermiş, spor basını da başta olmak üzere çok sayıda kişinin katılımı ile Piramit Kafe'de gerçekleştirilen toplantıda Kdz.Ereğli'de sporun geldiği nokta tartışıldı, konuşmacılar geçmiş yıllardan ve gelecek ile ilgili beklentilerinden çeşitli örneklemeler sundu. Amaçlarının birlik ve beraberlik içerisinde kişi olarak değil ekip ruhu ile dibe vuran futbolu yeniden ayağa kaldırmak için ilk adımı attıklarını belirten Bakan, "Ben değil biz önemliyiz, birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabilirizi tartışalım, konuşalım, çözümü birlikte bulalım" dedi.

Bu tür toplantıların diğer katılımcıların da destekleri alınarak devam etmesi yönünde karar alındı. Önümüzdeki süreçte yapılacak geniş katılımlı bir toplantıda bir komisyon oluşturulması ve bu komisyonun ilçenin spor konusunda dağıtılan birlik ve beraberliğini sağlayıp kendine vizyon belirlemesi için adım atacak.

TOPLANTIDAN NOTLAR...

Uzun yıllar biraraya gelmeyen spor isimleri renkli görüntüler oluşturdu.

Necat Bakan toplantıya gelen herkesi kapıda karşıladı ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Başarılı çalışmaları ile bölge halkının sevgisini kazanan Doktor Recep Erdoğan toplantının ilk konuşmasını yaparak bölgedeki spor geçmişine ilişkin değerlendirme yaptı ve neler yapılması yönünde güzel fikirler ortaya attı.

Toplantıya katılanların bazıları kimlerin toplantıda yeraldığını veya konuşma yapan eski isimlerin özgeçmişleri hakkında bilgi sahibi olamadı.

Birlik ve beraberlik adına atılan bu olumlu çabanın önümüzdeki süreçte daha olumlu sonuçlar doğuracağı kesin.

Konuşmacılar Erdemir'in de bu oluşumun içerisinde olması gerektiğinin ısrarla altını çizdiler.

Toplantı başladıktan yaklaşık 1 saat sonra katılımcıların bir çoğu toplantıdan çeşitli gerekçelerle ayrılmak zorunda kaldı.

Önder Gazetesi Spor Servisi olarak öneriyoruz:

Genç vizyon sahibi birikimi ve heyecanı olan genç isimlerin ilk belirlenecek komis-yonda olmaları, tecrübeli isimlerin sadece bu genç isimlere ağabeylik yapacak öne-iler ve destekler vermesini, yine Kdz.Ereğli Kaymakamlığı, Kdz.Ereğli Belediyesi, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları, Türk Metal Sendikası, Ticaret ve Sanayi Odası, Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi başta olmak üzere 5-6 işadamı, 2-3 beyin fırtınası oluşturacak isimin bir kulüpte buluşturulmasını öneriyoruz.