Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’ne bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 01 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasını kapsayacak ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) arasında sürdürülecek olan 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerine, 29 Mart 2017 tarihinde Ankara’da MTA Genel Müdürlüğü’nde yapılan açılış oturumuyla başlandığı şöyle açıklandı:

 



MTA TİS Görüşmelerinin ilk oturumunda konuşan GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci şöyle dedi:

“17’ncisini yapacağımız Toplu İş Sözleşmemizin Maden Tetkik Arama Kurumu’nda çalışan arkadaşlarımız başta olmak üzere MTA’ya, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

MTA’nın içinde bulunduğu durumu yakından takip ediyoruz. Çok daha büyük işler yapabilecek potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin MTA’ya en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. Türkiye’nin gerçekten kendi doğal kaynaklarını değerlendirme mecburiyeti var.

Kurum çalışanları olarak ve yöneticileri olarak sahip olduğumuz tecrübeleri mutlaka siyasi kadrolara da aktarmak durumundayız.  MTA’dan vazgeçilemez, MTA küçültülemez.

Bu inançla tekrar sözleşmemizin ülkemize, milletimize ve çalışanlarımıza katkı vermesini diliyorum.”

 



MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem ile Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman da yaptıkları konuşmalarda toplu iş sözleşmesinin karşılıklı anlayışla sürmesini, çalışanların da lehine iyi sonuçlanmasını dilediklerini belirttiler.

 

MTA TİS 79 MADDEDEN OLUŞUYOR

MTA’da çalışan işçileri ilgilendiren ve 2017 ile 2018 yıllarını kapsayacak 17. Dönem Toplu İş Sözleşmesi 79 maddeden oluşuyor.

MTA TİS’in açılış oturumunda 4 madde kabul edildi.

 

KİMLER KATILDI:

MTA 17. Dönem TİS açılış oturumuna; MTA Genel Müdürü Cengiz Erdem, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, MTA Genel Müdür Yardımcısı Vedat Yanık, MTA Personel Daire Başkanı Reşat Alan, Kamu-İş Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Kahraman,  GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska, Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal, MTA İşçi Personel Şube Müdürü Hasan Yalçınkaya, MTA TİS Komisyonu Üyeleri, Kamu-İş Uzmanları, GMİS’e bağlı MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, Şube Sekreteri Mehmet Uğurlu Deveci, Şube Mali Sekreteri Kamil Gökçeoğlu, Şube Teşkilat Sekreteri Yiğit Soylu ile GMİS TİS Komisyonu Üyeleri katıldı.