Kdz.Ereğli SYDV tarafından Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Armutçuk müessesinden alınan kömürlerin üzerinde 'satılamaz' ibaresinin olmaması Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'a aktarılmış ve Kaymakam İbrahim Çay' da bu konunun üzerinde inceleme yapmıştı. Yapılan inceleme sonrasında Türkiye Taşkömürü Kurumu tarafından hazırlanan kömürlerin 545 tonu kömür depolama ihalesini alan firmaya teslim edildiğini, teslim edilen bu kömür torbalarının üzerinde 'SYDV' ve 'satılamaz' ibarelerinin olmaması nedeni ile kömürlerin TTK kurumu tarafından geri alınmasını sağladı. Geri alınacak olan kömür torbalarının değiştirilmesinin ardından yeniden dağıtılacağı öğrenilirken, torbaların üzerine yazılacak olan SYDV amblemi için yeniden ihale edileceği ve bu ihalenin de yaklaşık 3 ay sürebileceği ifade edildi.

"DOLDURUP YENİDEN GÖNDERECEK"

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, gelen ihbar üzerine konuyu incelemeye aldığını belirterek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ile TTK arasında yapılan anlaşma gereği, kömür torbalarının üzerinde 'TC. Başbakanlık SYD Genel Müdürlüğü' ve 'Para ile satılamaz' ibarelerinin bulunması gerekiyordu. Ancak, geçmiş yıllarda da bu ibarelerin olmadığı şekilde dağıtım yapıldığı için, ilçe SYDV Müdürlüğü, depoya gelen 545 top kömürü teslim almış. Kömür dağıtımını durdurarak, TTK Genel Müdürlüğü ve Armutçuk Müessese Müdürlüğü ile yaptığım görüşme sonucunda, depoya gelen kömürleri ifade edeceğimizi bildirdim. Kurum da kömürleri depodan alarak, istenen vasıftaki torbalara doldurup, yeniden gönderecek." diye konuştu.

TTK ARMUTÇUK MÜESSESESİNİN AÇIKLAMASI

TTK Armutçuk Müessese Müdürü Arslan Yazıcı da, kömürleri iade alacaklarını ifade ederek, "225 bin adet istenen vasıflara uygun torbalar müdürlüğümüze geldi. Torbaların dolumu ile birlikte yeniden Ereğli'deki ilgili depoya teslimat yapılacak." dedi. Depolama ihalesini alan firma sahibi Orhan Kömürcü, geçen yıl da dağıtımın kendileri tarafından yapıldığını, Kaymakamlığın belirlediği liste ve belgelerle dağıtım yaptıklarını, gelen kömürleri satmalarının söz konusu olamayacağını söyledi.