Zonguldak'ta 13 yaşında yakalandığı kas hastalığının ardından 4 aydır yatağa mahkum yaşayan 1 çocuk annesi Şennur Acar'ın(37) vefatı, bir dramı ortaya çıkardı. Şennur Acar, yardım çıktığı gün vefat etti.

 

Basının Acar ailesinin dramını gündeme getirmesiyle hayırseverler ve Kimse Yok Mu Derneği, aileye yardım için sefer olmuştu. Yatmaktan sırtı yara olan Şennur Acar, ölümünden 1 ay önce yoğun bakım yatağı için yalvarmıştı. Acar'ın feryadını duyan Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde oturan Afyonkarahisarlı çift, Kozlu beldesinde oturan aileye uzaktan kumandalı yatak göndermişti. Yatağa kavuşmasıyla çocuklar gibi sevinen Şennur Acar, kısık sesiyle, Rahata kavuştum. Gönderenden, getirenden, vesile olandan Allah razı olsun. Çok mutlu oldum. Allah razı olsun. demişti. İki gün önce solunum yetmezliğinden fenalaşarak yaşamını yitiren Şennur Acar'ın eşi Hakkı Acar, Eşim yıllardır bu hastalığı çekti. Ben onun hastalığını bilerek evlendim. Son yıllarda çok çekti. Ben de kimsem olmadığı için başından ayrılamadım. İşi bırakmak zorunda kaldım. Bize komşularımız ve duyarlı insanlar yardım ettiler. O benim eşimdi, onu o halde bırakamazdım. dedi.

SON NEFESİNE KADAR DUA ETMİŞ

Eşinin son anlarına kadar kendisine yardımcı olanlara dua ettiğini anlatan Hakkı Acar, Biz son yıllarda daha zor günler geçirdik. Eşim zatürre olunca boğazını deldiler, yatağa mahkum kaldı. Ben başından bir an ayrılamaz oldum. Eşimin sırtları çok fena yara oldu. Acıdan ağlıyordu, sürekli yatak istiyordu. Sonra gazeteciler bizi haber yapınca hayırsever bir aile yatak gönderdi. Onlarca kişi aradı. Kimi para gönderdi kimi yatağa ihtiyacımız olup olmadığını sordu. Kimse Yok Mu Derneği'nden geldiler. Eşim son günlerini çok mutlu geçirdi. Kumandayla yatağını kendisi ayarlıyordu. Son zamanlarına kadar sizlere dua etti. Sizlere her zaman duacıydı. Allah mekanını cennet etsin. diye konuştu.

KİMSE YOK MU'DAN YARDIM ÇIKTIĞI GÜN VEFAT ETTİ

Acar ailesinin durumunu inceleyen Kimse Yok Mu Derneği'nin de Şennur Acar için nakdi yardım çıkardığı gün, genç kadının öldüğü ortaya çıktı. Hakkı Acar, yaşadığı acı olayı şöyle anlattı: Eşimin durumunu yerinde gören görevliler, bize yardım kararı almışlar. Benden hesap numaramı istediler, hesabıma para yatıracaklarını haber verdiler. Çok kısa süre sonra aynı gün eşim vefat etti. Kızımla baş başa kaldık.