Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçede bulunan öğretmen evinin 24 Kasım öğretmenler günü hizmete açılacağını belirterek, Kdz.Ereğli Öğretmen evini baştan aşağı donatmak ve 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi büyük önemi olan bir günde hizmete açmak inanılmaz bir olay, karar vericileri ayakta alkışlıyoruz dedi.

Tüm öğretmenleri ve öğretmen sendikaları ile açılış törenine katılacaklarını belirten Posbıyık, Tefrişatı devlet tarafından yapılacak olan Karadeniz Ereğli Öğretmenevi, kentimiz ve halkımız için hayırlı, uğurlu olsun sözleri ile konuştu.

Posbıyık, Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diyen peygamberimizin bu güzel sözüyle onurlandırdığı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk'ün Gelecek nesil sizlerin eseri olacaktır sözüyle geleceğin Türkiye'sinin en önemli görevini yüklediği öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum sözleri ile başladığı açıklamasında öğretmen evi ile ilgili yaşanan sürece ilişkin bilgi verdi ve bu gelişmelerin ardından öğretmen evinin bitirildiğine vurgu yaptı. Tarihin hemen her döneminde ve dünyanın her noktasında süregelen cehaletin, bilgisizliğin ve geri kalmışlığın ortadan kaldırılmasında en büyük güç olan, bilim ve teknolojinin bugünlere gelmesinde kuşkusuz en kıymetli paya sahip olan öğretmenlerin yaşadıkları toplumların liderleri ve öncüleri olduğunu söyleyen Posbıyık yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

ÖĞRETMENLERİMİZE BORÇLUYUZ

Koca bir imparatorluğun yıkıldığı topraklarda, o imparatorluğun küllerinden canlanan bir Cumhuriyet kuran Türk Milleti'nin de, geride kalan 89 yıllık süredeki temel dayanağı öğretmenlerimiz olmuştur. Onların yetiştirdiği nice öğrenciler ve nesiller sayesinde, Büyük Ata'nın gösterdiği medeni milletler seviyesine yükselme hedefinde yürüyen Türkiye Cumhuriyeti, bugünlerini öğretmenlerimize borçludur.

BİRLİKTE KUTLAMAK İSTİYORUZ

Böyle müstesna bir günde, yüz binlerce öğretmenimizin yaşadığı veya yaşamak zorunda bırakıldığı sorunları gündeme getirmek ne kadar yarar sağlar, bilmiyorum. Söylemek istediğim açık ve net bir ifade ile şudur ki, artık öğretmenlerimizin sorunlarla boğuştuğu, ekonomik ve sosyal alanlarda çözüm bekleyen meselelerin olmadığı 24 Kasımları hep birlikte kutlamak istiyoruz. Türkiye'de bugünden daha mutlu, daha huzurlu ve hak ettikleri gibi yaşayan öğretmenlerimizin olduğu bir eğitim camiası istiyoruz. Bugünümüzü öğretmenlerimize borçluyuz. Hepimizin üzerinde en az analarımız-babalarımız kadar hak ve emekleri bulunan öğretmenlerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi de aynı saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum. Bu duygularla, bu yıl 11.sini gerçekleştireceğimiz Hamsi Festivali'nde tüm öğretmenlerimizi etkinliklerimize davet ediyorum. Festival kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklerde en çok kendilerini ve ailelerini mutlu görmek istediğimi özellikle belirtmek istiyorum.

TALEP ÖĞRETMEN EVİNDEN GELMİŞTİ

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, tüm öğretmenlerimizin bu onurlu günlerine ortak olmanın mutluluğunun yanı sıra, yapımı için yıllarca topyekun mücadele ettiğimiz Karadeniz Ereğli Öğretmenevi'nin de hizmete açılacak olması dolayısıyla ayrı bir mutluluk yaşadığımızı da belirtmek istiyorum. Kamuoyunun malumu olduğu üzere, geçtiğimiz hafta, Öğretmenevi yönetiminden gelen talep üzerine, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı olarak; Başkan Yardımcılarım ve belediyemizin icra müdürleri ile birlikte Öğretmenevi'ne gitmiştik. Bu ziyaretimizde belediyemizin teknik elemanları, Öğretmenevi'nin eksikleri ile ilgili tespitlerini yapmışlardı. Bu tespitlerde merkezi ısıtma sistemi olmasına rağmen soğutma sistemi bulunmayan binanın mutfağında soğutma dolaplarının, tezgahların, gerekli malzemelerin olmadığı, yemek salonu ve kafeteryasında oturacak yerin bulunmadığı, içinde yatak bulunan üç-beş odanın haricinde binanın genel olarak boş olduğu görülmüştü. Binanın bütün cepheleri camla kaplı olduğu için merkezi soğutma sistemi ya da her odasına klima gerekliydi. Yataklı odaların her birine mini buzdolabından televizyona, yataktan dolaba kadar çeşitli eşyaların konulması lazımdı. Salonlara büyük plazmalar alınmalı, tüm katlar için perde hazırlatılmalıydı.

600 BİN TL'LİK PARA KAYNAĞI

Bu incelemelerimizin sonrasında belediyemizin mali departmanları, gerekli maliyet çalışmalarını yaptılar. 600 bin liralık para kaynağının yanı sıra esnaflarımızdan ayni yardım toplayarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne açılışını yapmak üzere gerekli çalışmalarımızı yapacaktık. Hatırlanacağı gibi bu çalışmanın bir benzerini 2011 yılında da gerçekleştirmiş ve ilçemize hem de 70 gün gibi kısa bir sürede 5 katlı bir Cem Evi kazandırmıştık. Öğretmenevi'nin de açılışını yapmaya karar verdik. Bunun için de öncelikle bize lazım olan, Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gönderilecek bir talep yazısıydı. Bu yazı tarafımıza ulaştığı takdirde üç gün içinde Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplantıya çağırarak, meclisimizden Öğretmenevi için 600 bin liralık bir kaynak çıkaracaktık.  Ancak iki gün boyunca, tüm ısrarlarımıza ve dahası Zonguldak Milletvekili Sayın Ercan Candan'a da defalarca telefon ettirmemize rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden gerekli talep yazısını alamadık.

YÜZÜNÜ DÖNEN OLMADI

Bildiğiniz gibi Karadeniz Ereğli Öğretmenevi'nin yapımına Zonguldak Öğretmenevi'nden daha önce başlandı. Hatta ilgili müteahhitten Karadeniz Ereğli Öğretmenevi için 1 milyon lira da ekstra para alındı. O para da maalesef İl Özel İdare bütçesinin havuzuna aktarıldı. Netice olarak Zonguldak Öğretmenevi'nin tefrişi çok kısa bir zaman içinde yapıldı ve tesis hizmete açıldı. Zonguldak'ta görev yapan öğretmenlerimiz mutlu oldular. Onlar mutlu olunca bizler de aynı mutluluğu yaşadık. Karadeniz Ereğli Öğretmenevi'nin de inşaatı yaklaşık bir yıl kadar önce bitti. Başta Carrefour olmak üzere, binada bulunan çok sayıda işyeri açıldı. Ancak bu süre içinde bir türlü hizmete açılamayan Karadeniz Ereğli Öğretmenevinin kapı ve pencere doğramaları çürümeye başladı. Buna rağmen Karadeniz Ereğli'ye yüzünü dönen olmadı. Karadeniz Ereğli'yi yok sayan zihniyet yine iş başındaydı. Karadeniz Ereğli yine dışlanmıştı.

VALİ, KAYMAKAM, MİLLETVEKİLİ RAHATSIZ OLDULAR

Yaşanan bu gelişmelerden de en çok başta Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz ve Sayın Kaymakamımız rahatsız oldular. Haklıydılar rahatsız olmakta. Geçtiğimiz pazar günü de Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekilimiz başta olmak üzere yetkililer bir toplantı yaptılar. Polis Evi'nde düzenlenen bu toplantıda; Karadeniz Ereğli Öğretmenevi konusunda Karadeniz Ereğli Belediyesi'nin söz hakkı olmasın; bu Öğretmenevi'ni Vilayet, İl Özel İdare ve Bakanlık olarak biz yapalım., diye karar aldılar. Toplantı sonunda da Öğretmenevi'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açılmasına karar verdiler.  Alınan bu karar tüm öğretmenlerimizi, Karadeniz Ereğli halkını ve elbette bizleri de çok sevindirdi. Çok mutlu olduk. Bu kararlarından dolayı tüm yöneticilerimize en kalbi duygularla şükranlarımızı sunuyoruz. Karadeniz Ereğli Öğretmenevi'ni başta aşağı donatmak ve 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi büyük önemi olan bir günde hizmete açmak inanılmaz bir olay. Karar vericileri ayakta alkışlıyoruz.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Bütün öğretmenlerimiz, emekli öğretmenlerimiz ve Karadeniz Ereğli halkı; Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen öğretmen sendikalarıyla birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde, Öğretmenevi'nin açılışında bir arada olacağız. Tefrişatı devlet tarafından yapılacak olan Karadeniz Ereğli Öğretmenevi, kentimiz ve halkımız için hayırlı, uğurlu olsun.