Erdemir İlkokulu’nda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyasında, toplanan bağışlarla Türkiye rekoru kırılmak istendiği bildirildi.
Okul Müdür Yaşar Ciğer, okulun spor salonunda düzenlenen kampanya sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, hayat kurtarma isteğinin Ereğli insanın kanında olduğunu söyledi. Geleneksel hale getirdikleri sosyal sorumluluk projenin bu yıl 12’ncisini gerçekleştirdiklerini belirten Çiğer, şu ifadeleri kullandı:



“Kan bağışçılarımız, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ile birlikte bize destek oluyorlar. Buraya gelmeleri, geçen yıl kırdığımız 434 ünitelik kan rekorunu tekrar geçme çalışması içinde olmamız adına bizi memnun etmiştir.
Bu hafta öğrencilerimiz ile de değişik etkinlikler yaptık. Ama bu özellikle velilerimiz ve çevre paydaşlarımız olan kan bağışçılarının burada bulunmaları hepimizi çok mutlu etmiştir. Bugün sadede bireyler değil sivil toplum kuruluşları da bulunması ayrı bir heyecan katmıştır. Bu anlamda herkese çok teşekkür ediyorum. Kızılay’a ise böyle bir emek içinde güzel bir ortam hazırladıkları için ayrıca teşekkür ediyoruz.”
Ciğer, 20.00’a  kadar sürecek kampanyaya ilçe halkını davet ettiğini sözlerine ekledi.
Öte yandan, haber yayına hazırlandığı anda da devem eden etkinlikte, son olarak toplamda 677 ünite kan bağışında bulunarak rekor kırdı.