AK Parti’nin tüzüğü gereği üç dönemden sonra aday olunmadığını söyleyen TBMM Eski Başkanı, Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Köksal Toptan, son kez seçime katıldığını söyledi.

 

12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan genel seçimin, kendisinin jübile seçimi olduğunu dile getiren Toptan, Alaplı ilçesindeki çalışmaları da değerlendirdi. Toptan, “Bu seçimler dönüm noktası olacaktır. Bu seçimin ardından Türkiye’yi çok büyük işler beklemektedir. Hedef 2023 sadece afişlere yazılan bir slogan olmasının ötesinde inanılmış bir hedeftir. Avrupa ülkelerini görüyoruz, bu hedeflere varabilir miyiz diye kendi kendimizde iç muhasebe yapıyoruz. Elde ettiklerimiz başardıklarımız bize o inancı veriyor ki onları yapanlar bu hedefleri kolaylıkla yerine getirebilirler.

 

ÜLKEMİZ İÇİN HEYECAN VERİCİ

 

AK Parti’nin ortaya koyduğu böyle bir vizyon artık reddedilemez hale gelmiş ve diğer siyasi partiler tarafından da hedef olarak konuşulmaya başlanmıştır. Türkiye’nin 2023 hedefinde aynı şeyi konuşuyor olması ülkemiz için heyecan vericidir. Türkiye birbirine daha çok güvenen ve inanan hepsinden ötesi yeni yetiştirdiği kuşakları 2023 hedefine hazırlayan bir ülke haline gelecektir. Zonguldak olarak buna hazır bir durumdayız. Yaptıklarımız ve gerçekleştirdik-lerimiz Zonguldak’ın böyle bir hedefe hazır olduğunu göstermektedir. Getirilen yatırımlar bizi arzuladığımız hedefe vardıracaktır.

 

HAYAL PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

 

Çocukluğumda hayal ettiğim projeleri biz gerçekleştirdik. 9 tünel yapılıyor burada, Akçakoca-Ereğli arasında. Bunların 6’sı bitti. Bu senenin sonunda gözler görülür hale gelecek 2012 ortası veya sonunda bu yol bitmiş ve bizim TEM’e bağlanmış hale gelecektir. Burada yapılan yatırımların hep takipçisi olacağız oluyoruz. OSB ile ilgili çalışmalar sürdü. Çok büyük bir demir çelik şirketi oraya talip oldu. Onlarla mutabık kalınırsa OSB’nin tamamı oraya tahsis edilecek. Ondan sonra liman yapılacak. Olmazsa başka projelerle Tuzla’daki yatçı arkadaşlarımızı buraya getirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Zonguldak’ın özelde Alaplı’nın problemleri çözüldükçe Türkiye büyüdükçe sorunlar elbette daha da artacaktır. Ama bunların çözülebilmesi için temel şart istikrarın korunmasıdır. Şimdiye kadar biz üzerimize düşen görevleri yaptık. 12 Haziran tarihinde daha çok yapmalıyız, biz inanırsak bizi hiçbir şey engelleyemez. Çünkü inancımız ve hedefimiz doğrudur, inancımız, sevdamız doğrudur. Bunun gereğini hep beraber yaparsak sonuç almamız ve bu meydanlardan bu binalardan bu bürolardan yüzümüzün akıyla çıkmalıyız” dedi.

YERİMİZİ BIRAKACAK ARKADAŞLARIMIZIN

OLMASI BENİ UMUTLANDIRIYOR


12 Haziran 2011 genel seçimlerinin kendisi için daha önemli bir tarafı olduğunu vurgulayan Toptan, sözlerini şöyle tamamladı: Benim için bu seçimin daha önemli bir tarafı daha var. Tüzüğümüzde peş peşe 3 dönemden fazla vekil olunamıyor. Allah nasip ederse seçilirsek ve bitirirsek bu dönem benim son dönemim olacaktır. Ama arkamıza bakarsak yerimizi bırakacak arkadaşlarımızın olması beni umutlandırıyor. O anlamda bu seçim benim jübile seçimim olacaktır. O nedenle sizin gayretinizi de istiyorum. Bayrağı bizden sonra arkadaşlarıma o heyecanla teslim etmek istiyorum.

 

FAZLI ERDOĞAN, POLAT TÜRKMEN UNUTULMAYACAK

 

Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen’in çok büyük gayretleri olmuştur. Bu milletin bir önemli vasfı ahde vefasıdır. Bu arkadaşlarımız Alaplı ve Zonguldak unutmayacaktır. Zonguldak ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini diliyorum. Başbakanımız Kılıçdaroğlu’nun miting yaptığı yerde miting yapacaktır. Oradan Türkiye’ye bir mesaj vermeliyiz. O meydanda bir hafta kadar önce söyleyen söz bizi utandırmıştır. Bizi üzmüştür. Biz bu meydanlarda yıllardan beri siyaset yaparız, birbirimizi eleştiririz ama hiçbir zaman birbirimizin annesi ile ilgili tek laf etmemişizdir. Kılıçdaroğlu’nun Zonguldaklının alışık olmadığı bu üslubunu bir kez daha kınıyorum. Bu nedenle bizim cevabımız o öyle dedi bende böyle derim değil o meydanda onun kalabalığının 5 katı kalabalıkla doldurmaktır. Bu cevabı bütün Türkiye’ye verme imkanı sunacağız.”