Merkez İlçe'ye bağlı Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Bülent Tüzün, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ile Zonguldak Devlet Hastanesi'nin birleştirilmesine tepki amacıyla düzenlenen imza kampanyası hakkında,  bir açıklama yaptı.
Muhtar Tüzün, imzalarıyla destek verenlere teşekkür ederken, bir şekilde tüm Zonguldak halkının bu konuda bilgi sahibi olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Birleşme sonucu, Zonguldak Devlet Hastanesi'nde tıbbi ekipman olarak tam donanımlı olmasına rağmen hizmet verilmediğini de sözlerine ekleyen Tüzün, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"NEYE ZEMİN HAZIRLANIYOR?"
"Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yetkilileriyle görüşmelerimizde, sürekli yanıltıcı bilgiler alıyoruz. Projelerinin olduğunu söyleyen yetkililer, yapmak istediklerini tam olarak ifade etmiyorlar. Site'deki hastane için açık kalp ameliyatı yapılabilecek bir yer haline getirileceği ifade ediliyor. Oysaki Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, bu konuda tam donanımlı olduklarını ve haftada 3 ameliyat gerçekleştirdiklerini sürekli dile getiriyorlar. Madem kentimizin bu anlamda bir ihtiyacı yok, böyle bir hastane yaratmaya çalışmanın anlamı ne? Kimler neye zemin hazırlıyor?"
"PROJELER BİR AN
ÖNCE AÇIKLANSIN"
"Ayrıca bir yandan Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin Site'ye taşınacağı da söyleniyor. Biz diyoruz ki, artık projeler açıkça kamuoyuyla paylaşılsın. Bu konuda gizlilik olması çok anlamsız... O hastane bizim vergilerimizle yapılıyor ve orada neler olduğunu bilmek en büyük hakkımız. Site'deki hastane üzerinde artık net kararın verilmesi gerekiyor. Kapanacaksa, kapansın. Eğer kapanmayacaksa da eskisi gibi vatandaşlarımıza hizmet verilsin.
Bize gelen bilgilere göre, bazı hastalara 1 yıl sonrasına bile randevu veriliyor. Bu konuda eğer bir ölüm yaşanırsa bunun vebalini kimse ödeyemez. Bu karmaşanın faturasını ödemek istemiyoruz.
Kimsenin de bu sorumluluk altında kalmasını istemiyoruz. Bir an önce net kararlar verilsin. Bunların yanı sıra, yakın zamanda hastane hakkında gelecek yeni bilgileri kamuoyuyla paylaşmaya da hazırız."