İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan Vodafone Arena'dan sorumlu Özel Güvenlik Şube Emniyet Müdürü ve Beşiktaş Kongre üyesi Vefa Karakurdu'nun cenazesi, Kdz.Ereğli'de toprağa verildi.



İstanbul'dan ambulansla getirilen Vefa Karakurdu'nun (43) cenazesi, konvoy eşliğinde Akarca Mahallesi'ndeki babaevine getirildi, burada Kur'an-ı Kerim okundu, helallik alındı.

Ardından Bozhane Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali Kaban, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu, Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Şerafettin Turpçu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Bartın Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, bazı Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Törende, şehidin eşi Emel, çocukları Kaan ve Duru, annesi Sabriya, babası emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu ve yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin fenalık geçiren bazı yakınlarına, sağlık ekipleri müdahale etti. 

Ayakta durmakta güçlük çeken anne Sabriya, baba Erdal Karakurdu, yakınları tarafından sakinleştirildi. Törende, İl Emniyet Müdürü Turanlı da gözyaşlarını tutamadı.

Yakınlarının taziyeleri kabul etmesinin ardından helallik alındığı sırada şehidin annesi Sabriya, "Oğlum, her gün sana birşey olmasın diye dua ederdim. Daha sana doyamadım yavrum. Kardeşinin yanına gidiyorsun, o seni bizden daha çok seviyormuş." diyerek, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutuna sarıldı. 

Burada kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, polislerin omzunda cenaze aracına konulduğu sırada, vatandaşlar teröre sloganlarla tepki gösterdi. 

Şehidin cenazesi, Kestaneci Mahallesi'nde, 2008'de Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybettiği öğrenilen kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun yanına defnedildi.

Öte yandan, ilçenin cadde ve sokakları Türk bayraklarıyla donatıldı.
















İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun (43), Kdz. Ereğli’deki baba ocağında yas var.












Şehit Vefa Karakurdu’nun Akarca Mahallesi’nde oturan anne Sabriya ve baba emekli Emniyet Müdürü Erdal Karakurdu’nun evinin girişine Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

Şehit Karakurdu’nun 28 yıllık arkadaşı Cemal Yağmuroğlu, yaptığı açıklamasında teröre tepki gösterdi, şehitlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.


Çocukluk arkadaşının şehit olduğu haberini büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirten Yağmuroğlu, “Ülkemizin başı sağ olsun. Kendisi ile sürekli görüşüyordum. Çok iyi birisiydi, işine son derece bağlı ve çalışkandı. Son dönemde tayini çıktı ve İstanbul’a gitti. Anne ve babası da bir süredir oğullarının yanında kalıyordu” dedi.

2 Çocuk babası olan şehidin cenazesi 12 Aralık Pazartesi günü Bozhane Camisinde ikindiye müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Kestaneci Mahallesi’nde toprağa verilecek.

 

KARDEŞİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

Öte yandan şehit Vefa Karakurdu’nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu’nun ise 2008 yılında Ereğli-Alaplı karayolunda geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)