Kdz. Ereğli’de yakın zamanda öyle bir sevgi ve sevda türküsü söylendi ki… Buram buram 42 yıllık aşkın, sevginin ve tutkunun nasıl yaşandığı ve yaşatıldığının da çok anlamlı örneği oldu bu türkü.  Karadeniz Bölge Komutanlığı’ndan emekli Fevziye Sarı (66) ile Erdemir emeklisi eşi Nusret Sarı (68) Hacettepe’de bir hastane odasında birbirlerinin gözlerine bakarak sessiz şiirler okuyup duygusallıklarını yaşarken, sağlıklı bir yaşam için korkmadan bıçak altına yattılar.

Fevziye Sarı böbrek hastası. Prof. Dr. Mustafa Arıcı ‘organ nakli’ kararı verince, eş ve çocuklarının uyumlu olduğu ortaya çıktı. Eş Nusret Sarı, “Vefa ve sevgi” vurgusuyla “’benim böbreğimi alın” kararlılığını ortaya koyunca, operasyon için harekete geçildi. Ve aynı hastanede Nusret Sarı sağ böbreğini eşi Fevziye Sarı’ya verdi. Başarılı geçen ameliyatın ardından Fevziye Sarı’nın sağlığına kavuşması karı-kocanın ve Sarı Ailesi’nin  mutluluğuna tavan yaptırdı.

Nusret Sarı’ya “eşine böbreğini vererek yaşama tutunmasını sağlamak nasıl bir duygu?” diye sorduğumuzda şu cevabı verdi:

“Hayat yarı yarıya. Biz ikimiz bir fidanın güller açan dalıyız. Vefa ve sevgi bu paylaşımı sağlar. 2 çocuk annesi sevgili eşime ne versem azdır. Ben  O’nunla geçirdiğimiz 42 yıl boyunca çok şey borçluyum. Eşime canım kurban. Kendisine gerçekten de çok ama çok teşekkür ediyorum.”