Kdz.Ereğli'de faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Arama Kurtarma Derneğince dayanışma gecesi düzenlendi.

Büyük Anadolu Oteli’nde düzenlenen geceye milletvekili adayları, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek yöneticiler, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Gecede açılış konuşması yapan Vefa Sağlık Gönülleri Arama Kurtarma Derneği Başkanı Abdullah Bostancı, dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

VAKUR HEDEFİ

Dernek olarak amaçlarının Vefa Arama Kurtarma Takımını(VAKUR) kurmak olduğunu kaydeden Bostancı, “2010 yılı Şubat ayında Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi çalışanları tarafından kurulan derneğimiz yaklaşık bir yıllık süreçte 6 taşımalı ilköğretim okulumuzda 3 bine yakın öğrencimizi Ağız Diş ve Sağlık taramasından geçirmiş, 50 muhtaç öğrencimizi sünnet ettirmiş ve gençlik karavanı projesi kapsamında 10 farklı ülkeden 40 misafirimizi şehrimizde ağırlamıştır. Kırsal alanda yaptığımız çalışmalarımızda gönüllü hekimlerimiz, hemşire ve sağlık ekiplerimiz ve Duyan İşletme Merkezi, Anadolu Hastanesi, Yalçınkaya Tıp Merkezi çalışmalarımızda ambulans destekleri ile bizlere destek olmuşlardır.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Vefa Sağlık Gönüllüler Derneği olarak amacımız bölgemizde yaşlı, bakıma muhtaç hasta ve öğrencilerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunmak ve onların giyim, gıda, yakacak gibi ihtiyaçlarını belediyemiz, SYDV, Kızılay, THK gibi kurumlarımız ve alandaki derneklerimizle ve hayırseverlerle işbirliği içinde karşılamalarını sağlamaktır. Vefa Sağlık Gönüllüler Derneği olarak bir diğer kuruluş amacımız da afet ve olağanüstü hallerde, depremsel, yangın ve benzeri her an hazır durumda yurtiçi ve yurt dışı görev alabilecek yaklaşık 40 kişilik Vefa Arama Kurtarma Takımını(VAKUR) kurmaktır. Bu takımda dalgıçlarımız da görev alacaktır. Yine bu takımımız Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiyesi, Kızılay, UMKE, AKUT, NESAR gibi ülkemizin önder ekipleri ile eğitim ve işbirliği içinde koordineli olarak hareket edecektir. Vefa Sağlık Gönüllüler Derneği olarak kırsal kalkınma projelerimiz ve kent konseyinde sağlık alanında çalışmalarımız devam edecek ve istihdam amaçlı projelerimizde olacaktır. EURODESK ve ABGS ile Avrupa Birliği projelerimiz bölgemiz için sürekli olarak gündemimizde olacak BAKKA kalkınma ajansımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve üniversitemiz ile iş birliklerimiz devam edecektir” dedi.
Gecede ayrıca derneğe destek veren kurum ve kuruluşlar plaketle ödüllendirildi.