Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2010 da araştırma dalında birincilik ödülü kazanan Birol Karadeniz'in ödülünü eşi ve kızı aldı.

 

 

Gazeteniz Önder'de 9 Nisan 2010'de yayımlanan Genç Ayşe Sorunsuz araştırma haberinde; Erdemir'in tamamı kendi olanakları, iş gücü, mühendislik hizmetleri ve teknolojisiyle Yeni Yüksek Fırın Ayşe'yi 65 milyon dolara mal etmesinin öyküsünü anlatılıyordu. Birol Karadeniz'in bu araştırmasıyla kazandığı birincilik ödülünü kızı Özlem Tunç İstanbul'da düzenlenen törende Anadolu Ajansı Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün elinden almıştı.

 

 

Ödül töreninden dönen Birol Karadeniz'in eşi Zeynep Karadeniz ile kızı Özlem Tunç, kazanılan birincilik ödülünün başarı belgesini Gazetemiz Haber Merkezine getirdiler. 7 Eylül 2010 tarihinde toprağa verdiğimiz Birol Karadeniz'i bu vefatından sonra gelen ödülü ile andık.

 

9 Nisan 2010 tarihli Gazeteniz Önder'in manşetinde GENÇ AYŞE SORUNSUZ!.. başlığı yer alıyordu.

Bu başlığın altındaki spotlar ise şöyleydi:

 

 -Tamamı ERDEMİR olanakları, iş gücü, mühendislik hizmetleri ve teknolojisiyle yapılan  yeni Ayşe 65 milyon dolara mal edilirken, yenilik ve bazı öncelikler açısından da öncü olmuştur.


-Aynı kapasitede bir yüksek Fırının uluslararası teknoloji tedarikçilerinden sağlanması halinde maliyetin 350-400 milyon dolara çıktığı ve Erdemir'inkinden daha uzun sürede devreye alındığı söyleniyor.


-AYŞE yenilenmeyip, reline'a tabi tutulsaydı; reline maliyeti 20 milyon  Dolar seviyelerinde olacaktı. Fakat ne teknolojisi yenilenecek, ne fırın da 90 gün üretim yapılacak, ne de  fırın kapasitesi de artırılacaktı..


Bu araştırmayı hazırlayan gazetecilik mesleğinin en kıdemlilerinden Birol Karadeniz, 7 Eylül 2010 tarihinde geçirdiği karaciğer ameliyatından kurtulamayarak vefat edip aramızdan ayrılmıştı. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün yerel basını desteklemek için her yıl düzenlediği Anadolu Basını Özendirme Yarışması 2010 yarışmasına Gazeteniz Önder'in katıldığı 4 eserinden bir tanesi işte bu araştırmaydı.
Yarışma Jurisi'nin açıkladığı sonuçlarda Birol Karadeniz'in araştırması kendi dalında birincilik kazanmıştı kazanmasına ama, Karadeniz'in toprağa vermiştik. Karadeniz'in onca yıllık meslek yaşamında ilk kez yaygın düzeydeki ödülü vefatından sonra gelmişti işte.
Bu ödül Önder Gazetesi'nin  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ile Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenledikleri yarışmalarda elde ettiği 8. ödül olarak tarihe geçerken, ödül töreni araya giren milletvekilleri genel seçimleri nedeniyle ertelendi.
Nihayet 8 Eylül 2011'de ödül töreninin yapılacağı bildirilince, bu ödül törenine eşi Zeynep Karadeniz ve kızı Özlem Tunç katıldı. İstanbul'da yapılan törende ödülü kızı Özlem Tunç aldı ve annesiyle birlikte çok duygusal anları yaşayıp paylaştı.

HABER MERKEZİMİZDE
Mesleğimizin yorgun savaşçısı Birol Karadeniz'in kazandığı birincilik ödülünün başarı belgesini Zeynep Karadeniz ile Özlem Tunç haber merkezimize getirdiler. Bu gururu biz de paylaştık Karadeniz ailesiyle.
Özlem Tunç annem ödülü alamadı. Çünkü çok çok heyecanlandı. Yaprak gibi titreyen annemin heyecanını ben taşıdım sahnede. Perdede gösterdiler Önder Gazetesi'nin logosunu ve babamın yaptığı haberin metnini. Bu çok ayrı bir duygu ve anlatmak mümkün değil. Araştırma Dalındaki Birincilik Ödülü Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün elinden aldım. Babamın vefatından sonra gelen bu ödülün anlatımında tüm salon alkışladı. En büyük alkışı babam aldı. Bu da bizim onurumuz sözleriyle konuşarak anlattı ödül töreninde yaşadıklarını.
Zeynep Karadeniz ise, İstanbul'a giderken bir an Birol Karadeniz'i gördüm. Gülümsedi bize. Bulutların arasında kayboldu sonra. Onca yıllık mesleki mücadelesinde çoktan hak ettiği ödülü, Önder Gazetesi'ndeki araştırmasıyla kazanması da anlamlı. Sizlere de verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Birol Karadeniz'i biz de bir kez daha anıyoruz bu ödülün habere dönüştürülmesinde. Bu güzel ustaya sonsuz saygılarımızla Yorgun Savaşçı bıraktığın yerden devam ediyoruz diyoruz.