** Kdz. Ereğli Türk Kızılay Derneği Başkanı Yusuf Oktay, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla açıklama yaparak, "Kurbanımız Pakistan ile Kardeş Payı" ve "Vekaletle Kurban Kesim" kampanyalar ile ilgili bilgiler verdi.

Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay şube binasında düzenlediği basın toplantısında, vekaletle kurban kesimi ve yeni bağış kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bu-lundu. Sokaktaki travmatik görüntüleri engellemek için Türk Kızılay'ı 'Kur-ban Taahhüdü'nün bulunduğunu kaydeden Oktay şöyle dedi: "Kurbanda Kızılay modeli ile Türk Kızılayı son beş yıldır olduğu gibi bu yıl da 'Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası' ile yüzbinlerce ihtiyaç sahibi aileye yardım ulaştırmayı planlamaktadır. Bu yıl ki kampanyada Türk Kızılay'ına bağışlanacak her bir hissenin yarısı büyük sel felaketi yaşayan Pakistan'a gönderilecektir. Kurbanımız Pakistan ile kardeş payı isimli vekalette kurban kesim kampanyası ile bir yandan kurban kesiminde yaşanan olumsuz görüntülerin önüne geçmeyi ve bir yandan da vekaletle kurban kesiminde son dönemde yaşanan suiistimallerin kamuoyu vicdanın da açtığı derin yaraları onarmayı hedeflemektedir. Kampanyanın amacı, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde vekalet yoluyla kestirmelerine yardımcı olmak ve gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için gerekli usul ve esasları düzenlemek ile tüm bu aşamalara bir standart kazandırmaktır. Sokaktaki travmatik görüntüleri engellemek için Türk Kızılay'ı 'Kurban Taahhüdü'nde bulunmaktadır. Buna göre; Kızılay'a bağışlanacak kurbanlar, veterinerler tarafından tek tek seçilecek ve sağlıklı koşullarda, sertifikalı kasaplar tarafından Et-Balık Kurumu kombinalarında, din görevlileri tarafından duaları yapılara kesilecektir. Tüm bu işlemler noterler huzurunda gerçekleştirilip tasdik edildikten sonra Et-Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 800 gramlık kutulara konularak yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Kampanya bu yönleriyle en geniş kapsamlı kurban kampanyası olacaktır.
FELAKETZEDELERE ULAŞTIRILACAK
Bu yıl düzenlenecek kampanyanın en önemli özelliği ise vekaleti alınacak her bir hisseden  elde edilecek kurban etinin yarısının 'Kardeş Payı' sloganıyla Ağustos ayında büyük bir sel felaketi yaşayan dost ve kardeş ülke Pakistan'daki afet zedelere gönderilecek olmasıdır. Ülke tarihinin en büyük sel felaketini yaşayan Pakistan'da 1.9 milyon ev ağır hasar görmüş veya yıkılmış, yaklaşık 20 milyon kişi de sellerden önemli derecede etkilenerek evsiz kalmıştır. Türkiye'de kesilecek ve Et-Balık Kurumu tesislerinde konserve haline getirilecek  kurban etlerinin yarısı Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.
Vatandaşlar 168 ücretsiz Kızılay çağrı ve bağış hattından, tüm bankalardan ortak Kızılay bağış hesabından, www.kizilay.org.tr adresinden ya da Türk Kızılay'ının ülke genelindeki 750'yi aşkın şubesinden makbuz karşılığı bağışta bulunabilecekler. Bir kurban bedeli 410 TL./ 280 USD-Dolar/ 210 Euro olarak belirlenmiştir. Bağışta bulunacak kişiler kredi kartına dört taksit yaptırarak bağışta bulunabilecektir" dedi.