Demirtürk: "Kdz.Ereğli'ye kim çivi çakarsa ondan Allah razı olsun, kim önünü keserde Allah onu bildiği gibi yapsın. Ereğli, Zonguldak’a bakıyor, Karadeniz Ereğli hala üvey evlat muamelesi görüyorsa, son günlerde büyükşehir, bütün şehirle beraber ilçenin çok şey kaybedeceğini düşünüyoruz"

 

MHP İlçe Başkanı Demirtürk ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren kurum ve kurulhuşları ziyaret ederek istişarelerde bulunduklarını söyledi.

 

"İNSANLARA İŞ İMKANI SAĞLAMAK KOLAY İŞ DEĞİL"

İlçeye yapılan yatırımlardan ötürü yatırımcıları kutladıklarını vurgulayan Demirtürk, "İnsanlara iş imkânı sağlamak kolay bir iş değil. İşveren olmak da kolay değil. Rızkı veren Allah’tır ama buna da birilerinin vesile olması gerekiyor. Kurumların ayakta kalabilmesi adına hükümetin, yetkililerin de katkı sağlaması gerekir. Burada bir sürü insana ekmek veriyorsunuz. Ufak tefek eksikler olabilir, bunların üstünde durmamak gerekir. Eksiklikler giderilebilir ama kurumun en kısa zamanda açılmasından yana tavrımız var. Her zaman bu tür kurumlara sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

 

"VEKİLLER YOK BÖYLE BİRŞEY DEDİLER"

"Kdz.Ereğli'ye kim çivi çakarsa ondan Allah razı olsun, kim önünü keserse Allah onu bildiği gibi yapsın" diyen Demirtürk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Karadeniz Ereğli, Zonguldak’a bakıyor, Karadeniz Ereğli hala üvey evlat muamelesi görüyorsa, son günlerde büyükşehir, bütün şehirle beraber ilçenin çok şey kaybedeceğini düşünüyoruz. Bunu MHP olarak biz söylüyoruz. Söylediğimizde haklı çıktığımız ortada. Yirmi gün önce Ankara’ya gittik, vekiller yok böyle bir şey dediler. On gün sonra böyle bir şeyin olduğunu duyuyoruz. MHP bunu 9. ayda söylemişti. Söylediğimizde haklı olduğumuzu düşünüyoruz, Karadeniz Ereğli halkının uyanmasını istiyoruz. Karadeniz  Ereğli’de Ormanlı’nın, Kandilli’nin, Gümeli’nin, Gülüç’ün kapatılmasını istemiyoruz. Köylerimizin mahalleye dönmesini de istemiyoruz. Hem ekonomik anlamda sıkıntıya düşecekler, hem de hizmet anlamında sıkıntı yaşanacak. Bu anlamda tüm bürokrasiyi ziyaret ettik. Edemediğimiz yerlere de zaman buldukça gitmeye çalışıyoruz. Karadeniz  Ereğli’nin menfaatlerinde birlikte yürümeyi taahhüt ediyoruz.

 

"TÜRKİYE'NİN SIKINTILARI VAR"

Türkiye’nin ekonomik manada ciddi sıkıntıları var. Burada bir işveren olarak yaptığınız hizmet takdire şayan olmalı. Bugün insanlara ekmek vermek için uğraşan kurumların çoğalması gerektiğini düşünüyoruz. Bunu yapacak yüz tane iş adamı çıksa, bir dünya insana iş vermiş olur. İşveren bizim için önemli, işçi de bizim için önemli. Karadeniz Ereğli’ye yatırım yapılıyor, Ereğli’ye kim yatırım yapıyorsa, teşvik edilmeli, takdir edilmeli. MHP üzerine ne düşüyorsa, elini değil, ruhunu, bedenini koymaya hazır olduğunu, MHP’ye düşen bir şey varsa yanlarında olacağımızı söylüyoruz.”

 

“KARADENİZ EREĞLİ BELEDİYESİNE DE TALİBİZ…”

Biz Karadeniz Ereğli Belediyesi’ne de talibiz. Esnafın ekonomik sıkıntılarını biliyoruz. Esnafın önünün açılması gerektiğini, Ereğli’nin önünün açılması gerektiğini düşünüyoruz"

 

EK BİNADA 100 KİŞİYE İSTİHDAM

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Echomar Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Alp Demir Zorlu, hastane ile ilgili bilgiler verdi. Geçtiğimiz yıl yoğun bir çalışma temposu içine girdiklerini anlatan Zorlu, "Bu ek bina ilave yüz civarında bir istihdam sağlayacak. Yapılmayan sağlık hizmetlerinin yapılır hale gelmesi ayrı bir konu. Şehrimize bizim de katkımız olduysa ne mutlu. Bizim gayretlerimiz, bürokratlarımızın önümüzü açmasıyla inşallah kısa zamanda devreye girecektir. Şehre hem kaliteli sağlık hizmeti getirmesi açısından, hem de istihdam sağlaması açısından inşallah hayırlı olur.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. İstihdam sağlamak önemli. Yatırımcının gayret içinde olması önemli ama sizler gibi insanların bizi ziyaret etmesi bizi teşvik ediyor, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin arkamızda olması bize güç veriyor. Bu yüzden sizin ziyaretiniz bizim için çok değerli. İnşallah çalışmalarımız bundan sonra da birlik beraberlik içinde devam eder.

 

"AÇILAN İŞLETMEYE SAHİP ÇIKILMALI"

Karadeniz Ereğli’ye 2006’da geldim. O günlerde insanlar daha  pozitifti. Belki Türkiye ortalaması böyle ama Karadeniz Ereğli daha güzel günler yaşadığı için insanlar çok etkilendi. İnşaatın bitmesiyle birlikte, iş talebi çok fazla. Üniversite mezunu kişiler en vasıfsız işlere bile talip oluyor. Biz yakıştıramıyoruz. İnsanlar artık diplomadan geçmiş, geçim derdine düşmüşler. İşsizlik çözülürse bu şehre yeniden moral da gelir, motivasyon da gelir. Hepimiz aynı gemideyiz. Birimizin işi iyiyken, diğerlerinin kötü olması diye bir şey olmaz. Esnafın hepsinin işi olacak ki birbirine faydası olsun. Özellikle yerel firmaların desteklenmesi çok önemli. Kartel firmalar geliyor, günübirlik Karadeniz Ereğli’den alıp götürüyor. Üstün Erçelik’e binerdik, Demir Abi diye bir şoförümüz vardı, İstanbul’a bizi götürürdü. Güvenilir bir firmaydı. Büyük karteller yerel firmaların sayısını azaltıyor. Halkın da bilinçli olması lazım. Açılan işletmeye sahip çıkması lazım" dedi.

Demirtürk, yönetim kurulu üyelerine Zorlu ve Genel Müdür Kaya Karatepe tarafından hastane gezdirildi.