Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi ve Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen Veliler Bilgisayar Öğreniyor projesi kapsamında kursa katılan 17 bayan veliye sertifikaları verildi.
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar, Zonguldak Sağlık İl Müdürü Bilal Cin, Zonguldak Sağlık İl Müdür Yardımcısı Orhan Şahin, Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Melahat Bulut ve Hülya Çakmakçı, Uzunmehmet İşitme Engelliler İlköğretim Okul Müdürü Veysel Küçükmustafa ve davetliler katıldı.
Törende konuşma yapan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdürü Mansur Gök, Bir süre önce 17 velimizin katıldığı kursun başarılı bir şekilde sonuçlanması bizi sevindirdi. Bilgisayarla bugüne keder hiçbir uğraşı olmayan velilerimiz kurs sayesinde bilgisayarla tanışma fırsatı bulurlarken, verilen bilgiler sayesinde kat ettikleri önemli bir mesafe söz konusu. Öğrencilerin bilgisayar kullanımında olumlu yönde hareket etmelerine katkı sağlayacağına inandığımız kursun faydalarının karşılığına alacağımıza inanıyorum. Çocuklarımız yaşamımızdaki en değerli varlıklarımız.
Amacımız kendine güvenen, ne istediğini bilen çevresindeki kişilerin duygu ve ihtiyaçlarına düşüncelerine önem veren bireyler yetiştirmek. Aileye ve çevreye düşen sorumluluk önemlidir. Çocuklarımız bizim beklentilerimizden daha çok çevresindeki yetişkinleri örnek alarak öğrenirler. Günümüzde hızlı değişen toplumsal düzene uyumu kolaylaştırmak için velilerimize okulda iletişim, olumlu davranış kazandırma, aile tutumları konularında kurslar düzenlenmiştir. İnancımız, aile içerisindeki başarılı bir iletişim, okuldaki başarının göstergesidir dedi.
Ardından konuşma yapan Zonguldak Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zülfikar Uçar ise Halk Eğitim Merkezimiz oldukça aktif durumda. Daha önceki yıllarda da böyleydi. Okulumuzda çok heyecan verici çalışmalar başladı. 65 kursiyerimize bilgisayar, ders çalışma yöntemleri, toplumsal düzen konularında bir rehber ve bir bilgisayar öğretmenimiz tarafından eğitim verildi. Çok önemli bir faaliyet yapılıyor burada. Türkiye'ye beklide bir önektir. Öğrenci velilerimiz okulla çok güzel kaynaştı ve çok güzel bir çalışma oldu. Faaliyete katılan kursiyerlerimize, destek veren öğretmen ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum diye konuştu.
Konuşmaların ardından kursa katılan 17 bayan veliye sertifikaları verildi.