Kdz. Ereğli Kurtlar Köyü İlköğretim okulunda okuyan Topallı Köyünde ikamet eden öğrenciler okul yolunda aydınlatma lambaları olmaması nedeniyle velileri tarafından el feneri yardımıyla okuldan alınarak evlerine getiriliyorlar. 170 haneli Kurtlar ve Topallı Köylerindeki veliler Kurtlar Köyünde yüksek kesimde yer alan okul yolunun 250-300 metrelik bölümünün orman kenarında yer aldığından dolayı ıssız olduğunu, hiçbir aydınlatmanın olmamasından dolayı akşamları çocuklarını zifiri karanlıkta el fenerleriyle almaya gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, 2004 yılında köyde iptal olan taşımalı eğitim sisteminin yeniden başlatılmasını talep ettiklerini ifade ettiler.
Kurtlar Köyünde yer alan okula Topallı Köyünden yaklaşık 30 öğrencinin gittiğini söyleyen Topallı Köyü muhtarı Recep Coşkun, köylerindeki Taşımalı Eğitim Sistemi'nin 2004 yılında iptal olduğunu söyledi. Sistemin okulla köy arasındaki yolun 'yakın mesafe' olduğu gerekçesi ileri sürülerek iptal edildiğini kaydeden Coşkun, "Topallı'dan yaklaşık 30 öğrencimiz Kurtlar Köyündeki okula büyük güçlüklerle gidiyor. Bir çok veli çocuklarını aydınlatma sisteminden mahrum olan ıssız ve tehlikeli köy yolundan göndermek istemiyor. Özellikle kışın veliler ve öğrenciler perişan oluyor. Okulun yüksekte kalması ve yolun kenarındaki ormanlık alandan köpek, kurt çıkma korkusundan dolayı öğrenciler ve velileri tedirgin durumdalar. Taşımalı sistemin köyümüze yeniden kazandırılması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdum ancak olumsuz yanıt aldım" dedi.
Köy sakinlerinden Recep Yünar, özellikle kış aylarında okul yolunun çok tehlikeli olduğunu söyleyerek, Taşımalı Eğitimin köylerinde kaldırılmasından dolayı çevre köylerdeki çocukların da 2-3 kilometre yol kat ederek okula ulaştığını ifade etti. Okul yoluna aydınlatma yapılmadığı ve taşımalı eğitim sistemine tekrar başlanmadığı sürece öğrenci ve velilerin sıkıntı çekmeye devam edeceğini kaydede Yünar, "Taşımalı Eğitim sistemi iptal oldu.
Çevre köylerdeki öğrenciler de 2-3 kilometreden fazla yol kat edip geliyorlar. Okul yolunun yaklaşık 300 metrelik bölümü çok ıssız ve aydınlatma yok. Akşam sabah çocuklarımızı sırayla almaya gidiyoruz. Kışın çok daha zor oluyor. Kurtlar, çakallar iniyor. Akşamları hiçbir aydınlatma olmadığı için el fenerleriyle okula gidip çocuklarımızı alıyoruz.
Taşımalı Eğitim Sistemi'nin de tekrar başlatılmasını istiyoruz. Gerekirse hep birlikte bu konuları Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar ileteceğiz.
Yetkililerimizden bu konuda çalışma başlatmalarını bekliyoruz" diye konuştu.