Zonguldak merkeze bağlı Türkali köyünde öğrenciler Filyos'tan gelen otobüslerde yer bulamayıp okullarına geç kalınca veliler eylem yaptı.
Öğrenci velileri ile birlikte vatandaşlar da araçların dolu gelmesinden rahatsız olduklarını, trenlerin kaldırılmasıyla birlikte yolcu sayısının arttığını, öğrencilerin okullara zaman zaman gidemediğini, ayrıca hasta vatandaşların da ayakta hastanelere gidebildiklerini dile getirdi. Vatandaşlar, yetkililerden öğrencilerin okullara gidebilmesi için bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi.
Öğrenci velileri bu işin önleminin alınmasını, çocuklarının okullara rahat gidebilmesi için Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrenci servisi konulmasını talep etti.
Yolcu dolu otobüslere binemeyen öğrencilerden Olcay Taşkıran, Filyos'tan Zonguldak'a giden otobüslere binemiyoruz. Her sabah yollarda bekliyoruz. Derslere geç kalıyoruz. Otobüsler Filyos durağından dolu geliyor. Okula ayakta gitmek zorunda kalıyoruz. Bazı zamanlar kapıda bile gittiğimiz oluyor. Sabah kalktık geldik, 3 tane otobüs geçti.  3'ü de tamamen dolu. Okullar açıldığından beri bu otobüsler dolu, trenlerin kalkmasıyla biz yollarda sürünüyoruz. Yetkililerden bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istiyoruz dedi. Öğrencilerden Umut Gültekin, Ben sabah 06.00'da kalktım. Buraya geldik, öğrenci otobüsü almadı. Her sabah 4 otobüs geçiyor. Biz otobüsler dolu olduğu için binemiyoruz. Benim şu ana kadar 7 gün devamsızlığım var. Ben son seneyi okuyorum. Üniversiteye nasıl hazırlanacağız? Yetkililerin bize servis vermesi lazım dedi. Okula gidemeyen öğrencilerden Umut Akduman ise, Ben saat 06.00'da kalkıyorum 4 tane otobüs geçiyor. Filyos'tan dolu geldiği için bizi almıyorlar. Herkes gibi biz de ücretimizi ödüyoruz. Biz de Milli Eğitim Müdürlüğünden servis istiyoruz şeklinde konuştu.