Zonguldak'ta Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri tarafından yapılan toplantı ile öğrenci velileri ergenlik konusunda bilgilendirildi.
Anne Baba Eğitimi Projesi kapsamında Zonguldak Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmenleri, öğrenci velileri ile toplantı düzenledi. Ergenlik konusunda uzman olan Funda Kıran Yılmaz, toplantıda velilere ergenlik çağına gelmiş çocuklara nasıl davranılması gerektiği konusunda bilgiler verdi. Öğretmen Funda Kıran Yılmaz, 2009-2010 yılında öğrenci anne ve babalarını çeşitli konularda bilgilendirmek amacıyla başlatılan proje 2010-2011 öğretim yılında da çalışmalarına 'ergenlik dönemi ve özellikleri' konusuyla başladı. Yılmaz,  proje ile bir yıl boyunca değişik konularda yapılacak çalışmalarla öğrencilerin başarı düzeylerinin artırılması, aile, ergenlik, sağlıklı iletişim yollarının kavranması, gençlerin ihtiyaçlarına göre bilinçli yaklaşan çözüm üreten ebeveynler olma olanaklarının sunulması hedeflendiğini de sözlerine ekledi.
Geçmiş dönemdeki öğretim yılında, 273 veli çalışmalara katılarak sertifikalarını aldığını hatırlatan Yılmaz, "Proje kapsamında verilecek eğitim konuları büyüme ve gelişme, aile olmak, anne baba olmak, genç olmak, yaşanabilecek problemler, okuldan kopmanın nedenleri, şiddet, öfke, sağlık, hijyen, okul ve aile, mesleki gelişim ve yüksek öğrenim, eğitim öğretim sistemi konularda, uzman kişiler tarafından velilerimize anlatılacaktır. Bu yıl ilk toplantımız ergenlik konusudur. Velilerimizi ergenlik konusu hakkında bilgilendirdik ergenliğe giriş yaşı özellikleri, zihinsel psigo sosyal özellikleri üzerinde durduk. Annelerimize ergenlik döneminde olan çocuklara, nasıl davranılması gerektiği hangi önlemleri almaları gerektiği hakkında bilgilendirdik" dedi.